Alexei Eremenko sai kenkää – Pohjanmaalla valmentajia erotellaan tiuhaan tahtiin

Alexei Eremenko sai potkut SJK:n päävalmentajan paikalta.

Alexei Eremenko sai potkut SJK:n päävalmentajan paikalta. (Kuva Veikkausliiga)

SJK antoi jo viidennet valmentajapotkut kahden ja puolen vuoden sisällä.

JALKAPALLO Veikkausliigassa pelaava Seinäjoen Jalkapallokerho on vapauttanut päävalmentajansa Alexei Eremenkon tehtävistään. Potkut SJK:sta sai myös apuvalmentaja Umar Marhiev.

SJK:n valmennusvastuun ottaa Brian Page valmennusryhmineen. Muutokset tulevat voimaan välittömästi ja Pagen komennossa seura pelaa seuraavan ottelunsa maanantaina, kun Seinäjoelle saapuu vieraaksi Rovaniemen Palloseura.

SJK hävisi torstaina IFK Mariehamnille 0-2. SJK:n mukaan valmentajavaihdoksista asiasta tiedotettiin pelaajille ja seuran sisäisesti perjantaiaamuna.

SJK valmistautuu maanantaina tulevaan RoPS-kotiotteluun Pagen alaisuudessa ja asiasta tiedotetaan lisää sen jälkeen.

– Haluamme vilpittömästi kiittää Alexei Eremenkoa hänen panoksestaan seuran hyväksi sekä ilmaista kiitollisuutemme siitä työstä ja sitoutumisesta, mitä hän on osoittanut, sanovat SJK:n urheilutoimenjohtaja Richard Dorman ja SJK-konsernin liiketoimintajohtaja Sami-Petteri Kivimäki yhteisessä lausunnossaan.

– Vaikka tämä on meille vaikea päätös, niin niiden muutosten valossa, joita olemme tehneet seurassamme kokonaisuutena tämän kauden ja viime kauden aikana, uskomme, että tämä antaa meille parhaan mahdollisuuden kehittää seuraa ja organisaatiota haluamallamme tavalla, lausunnossa jatketaan.

– Meidän kunnianhimoisena tavoitteenamme on rakentaa seuran toimintatavat sekä rakenne siten, että se vie parhaalla mahdollisella tavalla seuraamme eteenpäin, niin pitkällä kuin lyhyellä tähtäimellä sekä edustaa parhaalla tavalla Seinäjokea. Oikeiden ihmisten löytäminen seuran jokaiseen rooliin on tärkein päämäärämme. Haluamme seuraamme ihmisiä, jotka edustavat parhaimmalla mahdollisella tavalla arvojamme, odotuksiamme sekä haluamaamme ammattimaisuuden tasoa jokaisella osa-alueella, päättävät Dorman ja Kivimäki yhteisen lausuntonsa.

SJK on Veikkausliigan sarjataulukossa vasta kuudentena. Pelilliset esitykset eivät ole vastanneet odotuksia. Lähtihän seura kauteen HJK:n jälkeen Veikkausliigan toiseksi suurimmalla budjetilla.

SJK:ssa päävalmentaja on viime vuosina vaihtunut tiuhaan sen jälkeen, kun Simo Valakari sai lähteä kevättalvella 2017. SJK:n 2015 Suomen mestariksi valmentaneella Valakarilla oli erimielisyyksiä seurapomo Raimo Sarajärven kanssa.

Valakarin korvannut Sixten Boström sai potkut jo parin kuukauden jälkeen. Boströmin tilalle tullut espanjalainen Manuel Roca sai puolestaan potkut 2017 syksyllä ja loppukauden seura kärvisteli Pagen komennossa.

Tommi Kautonen nousi SJK:n valmentajaksi kaudelle 2018, mutta sai nopeasti potkut, kun seura alisuoriutui kentällä. Kautosen paikan otti Eremenko, joka sai nyt potkut 15 kuukauden pestin jälkeen.

SJK:n seurapomo Sarajärvi totesi pari vuotta sitten, ettei Pohjanmaalle kannata tulla pelkäämään. Pohjanmaalla valmentajan paikka on ainakin tuulinen, eikä pelkästään Seinäjoella. Tällä kaudella valmentajavaihdos on tapahtunut myös Vaasan Palloseurassa ja Kokkolan Palloveikoissa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HJK:n europelit ohi – ”Tietynlainen voittamisen rutiini sieltä puuttuu”

Kommentoi Facebookissa