Alman johdon työsyrjintäsyytteet nurin – hurja vaatimus oikeudenkäyntikuluista ei mennyt läpi

Alman toimitusjohtaja Kai Telanne ei käräjäoikeuden mukaan syrjinyt Päivi Anttikoskea, kun Aamulehteen valittiin päätoimittajaa.

Alman toimitusjohtaja Kai Telanne ei käräjäoikeuden mukaan syrjinyt Päivi Anttikoskea, kun Aamulehteen valittiin päätoimittajaa. (Kuva Fotolia)

Vastaajat vaativat oikeudenkäyntikuluja korvattavaksi 148 953 euroa ja muutamia senttejä päälle.

TYÖSYRJINTÄ Alman toimitusjohtaja Kai Telanne ja henkilöstöjohtaja Virpi Juvonen asetettiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa syytteeseen työsyrjinnästä siksi, että heidän epäiltiin syrjineen Päivi Anttikoskea Aamulehden päätoimittajaa valittaessa.

Syytteen mukaan Anttikoski olisi jätetty valitsematta, koska hän on äiti ja hänellä on 10-vuotias lapsi. Hakuprosessin yhteydessä Telanne oli kysynyt Anttikoskelta, miten tämän lapsi pärjää ilman äitiään. Anttikoski oli kertonut muuttavansa Tampereelle, jos hän tulee valituksi. Muu perhe olisi jäänyt Helsinkiin.

Käräjäoikeus piti asiattomana Telanteen kysymystä Anttikosken perhetilanteesta. Käräjien mielestä sillä ei kuitenkaan ollut osuutta siihen, että Anttikoskea ei valittu päätoimittajaksi. Vastaajien mielestä Anttikoski ei ollut paras henkilö kyseiseen tehtävään, ja siksi häntä ei valittu. Käräjäoikeus piti vastaajin näkemystä uskottavana.

Kun vastaajat voittivat juttunsa, heidän oikeudenkäyntikulunsa määrättiin valtion maksettavaksi. Ja kuluja totisesti löytyi. Vastaajat vaativat oikeudenkäyntikuluja korvattavaksi 148 953 euroa ja muutamia senttejä päälle. Juristi oli tehnyt vastaajien puolustuksen hyväksi töitä 290 tuntia ja tuntipalkka oli enimmillään 580 euroa.

Syyttäjä paljoksui jättimäistä korvausvaatimusta. Syyttäjän mielestä puolustuksen hoitamiseen olisi riittänyt 102 tuntia, ja tuntilaskutus olisi voinut olla 220 euroa.

Käräjäoikeus päätyi syyttäjän kannalle. Käräjäoikeus hyväksyi kummankin vastaajan oikeudenkäyntikuluja maksettavaksi 11 480 euroa, eli yhteensä 22 960 euroa. Vastaajien oikeudenkäyntikulut maksaa valtio.

Tuomio ei vielä ole lainvoimainen. Siitä voidaan valittaa hovioikeuteen. Jos sinne mennään, jollekin osapuolelle saattaa tulla vielä lisää maksettavaa.

Lue myös: Päätoimittajan valinnassa epäily työsyrjinnästä – Alma Median johto saa syytteen käräjillä

Kommentoi Facebookissa