BMW-rikokset jatkuvat – ”Kyse on rajat ylittävästä ulkomaisesta rikollisuudesta”

BMW-merkkisistä autoista on yöaikaan anastettu muun muassa autojen ajotietokoneita ja ratteja.

BMW-merkkisistä autoista on yöaikaan anastettu muun muassa ajotietokoneita ja ratteja. (Kuva AOP)

BMW-merkkisten autojen omistajat ovat hankkineet jopa riistakameroita autojensa valvomiseksi.

VARKAUDET Espoon alueella on viime vuoden lopun ja kuluvan alkuvuoden aikana tapahtunut kokonaisuudessaan yli 30 erityisesti BMW-merkkisiin henkilöautoihin kohdistunutta varkautta. Rikokset ovat tapahtuneet erillisinä muutamien päivien mittaisina sarjoina.

Autoista on anastettu ratteja, airbageja ja ajotietokoneiden sekä navigaattoreiden näyttöjä. Rikoksia on tapahtunut marraskuusta lukien muun muassa Tapiolan, Laajalahden, Mankkaan ja Lippajärven alueella. Viimeisimmät yksittäiset rikokset ovat tapahtuneet kuluvan viikon aikana Lintuvaarassa. Rikosten estämiseksi ja selvittämiseksi on poliisi kohdentanut valvontaa kyseisille alueille.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen käsityksen mukaan kyse on niin sanotusta rajat ylittävästä ulkomaisesta rikollisuudesta. Tällaisessa rikollisuudessa alkurikoksen tekijät saapuvat maahan tietyksi ajaksi, tekevät alkurikokset ja kätkevät anastetun omaisuuden, jonka jälkeen muut rikoskokonaisuuteen osalliset kuljettavat omaisuuden maasta myöhemmin pois. Omaisuus saatetaan kuljettaa myös heti teon jälkeen pois maasta.

– Epäillyt saattavat tehdä etukäteistiedusteluja pysäköintialueilla sopivien rikoskohteiden valitsemiseksi. Espoon alueen BMW-merkkisten henkilöautojen omistajien on hyvä tiedostaa kyseinen ilmiö. Yksittäiset BMW-merkkisten autojen omistajat ovat hankkineet jopa riistakameroita autojensa valvomiseksi, kertoo rikoskomisario Janne Saari Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Poliisin havaintojen mukaan laivamatkustajaliikenteessä esimerkiksi Suomen ja Viron välillä käytetään usein vääriä henkilöllisyyksiä, jolloin epäiltyjen selvittäminen esitutkinnassa on haastavaa.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos kiittää aiemmin saamistaan vihjeistä, mutta pyytää edelleen mahdollisia silminnäkijöitä ilmoittamaan aiheeseen liittyvistä havainnoista sähköpostitse vihjeet.espoo@poliisi.fi tai puhelimitse p. 0295 413 031.

Lue myös: Saksasta kavallettu BMW yritettiin ujuttaa Suomen kautta Venäjälle – epäilty on Viron kansalainen

Kommentoi Facebookissa