Elokuvasäätiöltä 4,6 miljoonaa euroa – tukea muun muassa Kjell Westön ja Anna Erikssonin elokuvahankkeille

Kjell Westön romaanin pohjalta tehtävä ”Rikinkeltainen taivas” on yksi tuettavista tuotannoista.

Kjell Westön romaanin pohjalta tehtävä ”Rikinkeltainen taivas” on yksi tuettavista tuotannoista. (Kuva Marica Rosengard)

Tänä vuonna tuetuissa hankkeissa puolessa on naisohjaaja tai naiskäsikirjoittaja.

ELOKUVATUET Vuoden viimeisessä päätöskokouksessa Suomen elokuvasäätiön hallitus antoi päätöksen 403 hakemukselle. Myönteisiä päätöksistä oli noin puolet eli 202. Tuotannon tukia haettiin eniten, yhteensä 263 hakemuksella yli 14,7 miljoonan euron arvosta.

Pitkien näytelmäelokuvien joukossa on mukana Kjell Westön romaaniin perustuva Rikinkeltainen taivas, jonka ohjaa Claes Olsson ja tuottaa Solar Films. Tuetuissa sarjoissa tekijöinä on muun muassa Jalmari Helander ja Auli Mantila, ja dokumenttielokuvista tuotantoon lähtee esimerkiksi John Websterin ohjaama työelämäkuvaus The Happy Worker sekä Mia Halmeen ohjaama lääketieteen maailmaan sijoittuva SuperB.

Kehittämistukea sai myös muun muassa Anna Erikssonin käsikirjoittama ja ohjaama pitkä näytelmäelokuva Wasteland. Instituuttia asuttavat ihmisen kaltaiset, naispuoliset robotit. Hybridimäinen teos pureutuu kuolemattomuuden, rappion ja muistin teemoihin.

Vuoden 2019 aikana elokuvasäätiön tuotantotukea on saanut 66 hanketta, joissa Suomi on päätuottajamaa. Näissä hankkeissa 51 prosentissa on naisohjaaja, 46 prosentissa naiskäsikirjoittaja ja 31 prosentissa naistuottaja.

Lue myös: Kirjallisuuden tekijöille yli 7,9 miljoonaa euroa – yhdestä kirjastolainasta korvausta 26 senttiä

Kommentoi Facebookissa