Emil Ruusuvuorelta vahva esitys Australian avoimissa – putosi täpärästi

Emil Ruusuvuori esiintyi vahvasti Australian avoimissa, vaikka avauskierroksella jatkosta putosikin. (Kuva AOP)

Emil Ruusuvuori hävisi Australian avointen avauskierroksella maailmanlistalla yhdeksäntenä olevalle Felix Auger-Aliassimelle erin 2-3.

TENNIS Suomen tennisässän Emil Ruusuvuoren taival Australian avointen kaksinpelissä päättyi ensimmäiselle kierrokselle. Ruusuvuori voi poistua turnauksesta kuitenkin pää pystyssä, sillä hän laittoi maailmanlistalla yhdeksänneksi sijoitetun Kanadan Felix Auger-Aliassimen todella koville.

Auger-Aliassime voitti ottelun erin 3-2. Ruusuvuori oli johtanut ottelua erin 2-1. Eränumerot olivat 4-6, 6-0, 6-3, 3-6, 4-6.

Auger-Aliassime voitti ensimmäisen erän, mutta sen jälkeen Ruusuvuori esiintyi vahvasti. Suomalainen vei toisen erän jopa 6-0 ja oli myös kolmannessa erässä niskan päällä.

Sitten Auger-Aliassime sai pelinsä kuntoon ja pystyi voittamaan neljännen erän. Viidennessä erässä Auger-Aliassime mursi Ruusuvuoren syötön ja onnistui pitämään loput syöttönsä voittaen pelein 6-4.

Ottelu kesti yli kolme ja puoli tuntia. Ruusuvuori todisti potentiaalinsa. Turhaan ei ole ennustettu, että hänellä olisi mahdollisuuksia nousta maailman kärkipäähän.

Auger-Aliassime on maailmanlistalla siis yhdeksäntenä. Ruusuvuoren sijoitus on maailmanlistalla 90:s.

Sveitsiä edustavan Henri Laaksosen urakka päättyi Ruusuvuoren tavoin avauskierroksella. Laaksonen hävisi maailmanlistan kakkoselle Daniil Medvedeville suoraan kolmessa erässä pelein 1-6, 4-6, 6-7.

Suomalaispelaajista Australian avoimissa on mukana vielä Harri Heliövaara. Hän osallistuu nelinpeliin Lloyd Glasspoolin kanssa. Heliövaara ja Glasspool kohtaavat avauskierroksella Albert Ramos-Vinolasin ja Federico Corian.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Koskettava ele EM-kisoissa – FIFA palkitsi Huuhkajien fanit

Kommentoi Facebookissa