Energia-alan sovintoesitys on hyväksytty – kaikki lakot peruuntuvat

Noin 3 500 JHL:n jäsentä tekevät töitä muun muassa sähköasentajina, kaukolämpöasentajina ja voimalaitosasentajina.

Noin 3 500 JHL:n jäsentä tekevät töitä muun muassa sähköasentajina, kaukolämpöasentajina ja voimalaitosasentajina. (Kuva Fotolia)

Alan ylityö- ja vuoronvaihtokielto päättyy välittömästi ja suunnitellut lakot peruuntuvat.

TYÖRIITA Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Sähköliitto ovat hyväksyneet valtakunnansovittelijan tekemän sovintoesityksen Energia-, ICT- ja verkostoalan työriitaan. Myös työnantajia edustavat Palta ja Energiateollisuus ovat hyväksyneet esityksen.

Alan työriita ratkesi, ylityö- ja vuoronvaihtokiellot päättyvät ja suunnitellut lakot peruuntuvat välittömästi.

Sovittelija Jukka Ahtela antoi riidassa sovintoesityksen tiistaina 20. maaliskuuta. Sekä työntekijöiden että työnantajien edustajat hyväksyivät esityksen 21. maaliskuuta. Uusi sopimuskausi on 1.3.2018–31.3.2020.

Alan neuvottelut olivat pitkät ja vaikeat. JHL haki neuvotteluissa korjauksia muun muassa alan palkkausjärjestelmään ja luottamusmiesten asemaan. Näihin ratkaisussa vastataan tyydyttävästi.

– Sovintoratkaisussa edistyttiin keskeisimmissä kysymyksissä, vaikka kokonaisuus ei kovin laaja paketti olekaan, kuvailee JHL:n pääneuvottelijana toiminut sopimustoimitsija Kari Lehtinen sopua.

Palkankorotukset ovat 1.5.2018 yleiskorotus 1,2 prosenttia, paikallinen erä 0,4 prosenttia sekä 1.5.2019 yleiskorotus 1,2 prosenttia, paikallinen erä 0,5 prosenttia.

Energia-alalla työskentelee noin 3 500 JHL:n jäsentä. He tekevät muun muassa energiayhtiöissä töitä muuna muassa sähköasentajina, kaukolämpöasentajina ja voimalaitosasentajina.

Kommentoi Facebookissa