Ensimmäiset valinnat PyeongChangin talviolympialaisiin – urheilijoita ja joukkueita seitsemään lajiin

– Kun on kerran käynyt ja kokenut kisat, niin on helpompi lähteä matkaan, Enni Rukajärvi toteaa.

– Kun on kerran käynyt ja kokenut kisat, niin on helpompi lähteä matkaan, Enni Rukajärvi toteaa. (Kuva AOP)

Enni Rukajärvi lähtee virkeällä mielellä kohti kisoja ja voi nyt keskittyä rauhassa laskemiseen.

OLYMPIALAISET Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on tehnyt ensimmäiset valinnat Suomen edustajiksi 9.–25.2.2018 Etelä-Koreassa käytäviin talviolympialaisiin. Olympiakomitean hallituksen vahvistamissa valinnoissa Suomen joukkueeseen nimettiin 11 yksilöurheilijaa, curlingin mixed doubles -pari sekä miesten ja naisten jääkiekkojoukkueet.

– PyeongChangin talviolympialaisten valintajärjestelmä ja kriteerit on vahvistettu Olympiakomitean hallituksessa viime keväänä. Näiden kriteerien pohjalta valitsimme nyt ensimmäisessä valinnassa urheilijoita ja joukkueita, jotka ovat kuluneen vuoden aikana osoittaneet selvää olympiatason pistesija- ja mitalipotentiaalia, kertoo Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski.

Kojonkosken mukaan valintajärjestelmä tukee tavoitetta saada olympialaisiin parhaat ja eniten menestyspotentiaalia omaavat urheilijat, jotka kilpailujen aikana ovat parhaassa tuloskunnossa.

– Olympialaisiin valitaan urheilijat ja joukkueet, joilla katsotaan olevan kansainvälisten näyttöjen perusteella realistinen mahdollisuus sijoittua yksilölajeissa 16 parhaan joukkoon ja joukkuelajeissa 8 parhaan joukkoon. Lisäksi olympialaisiin voidaan valita myös uransa nousujohteisessa kehitysvaiheessa olevia urheilijoita, jotka kansainvälisten näyttöjen sekä urheilu-uran kehityksen perusteella arvioidaan tulevaisuuden arvokilpailumenestyjiksi, Kojonkoski sanoo.

Suomen joukkueen toinen valintapäivä on 24.1.2018. Suomen joukkueen ensimmäisessä valinnassa valittiin urheilijoita ja joukkueita seitsemään lajiin. Joukkuelajeissa curlingin mixed doubles -parin muodostava Oona Kauste ja Tomi Rantamäki. Kisoihin valittujen miesten ja naisten jääkiekkojoukkueiden kokoonpanot täsmentyvät tammikuussa.

Ampumahiihtoon nimettiin tässä vaiheessa Mari Laukkanen ja Kaisa Mäkäräinen, yhdistetyn hiihtoon Eero Hirvonen ja Ilkka Herola ja pikaluisteluun Mika Poutala. Maastohiihtoon nimettiin ensimmäisessä valinnassa Ristomatti Hakola, Matti Heikkinen, Iivo Niskanen, Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski. Hiihtäjien matkavalinnat tarkentuvat myöhemmin.

Lumilautailujoukkueeseen valittiin ensimmäisenä urheilijana Sotšin olympialaisten hopeamitalisti Enni Rukajärvi, joka kertoo valinnan selkeyttävän valmistautumista kisoihin.

– Tosi hyvältä tuntuu lähteä taas olympialaisiin. Kun on kerran käynyt ja kokenut kisat, niin on helpompi lähteä matkaan, mutta toki uusi paikka tuo kisoihin uuden mausteen. Tässä vaiheessa tullut valinta selkeyttää joulun ja tammikuun alun ohjelman. Nyt voi rauhassa keskittyä laskemiseen ja olla kisoissa liikkeellä mahdollisimman virkeällä mielellä, Rukajärvi sanoo.

  • Lähde Suomen Olympiakomitea

Kommentoi Facebookissa