Euroopan laajuisella teemapäivällä on tärkeä tavoite – ”Kukaan ei kuole liikenteessä”

Euroopan tieliikenteessä kuolee joka päivä noin 70 henkilöä ja useita satoja loukkaantuu vaikeasti.

Euroopan tieliikenteessä kuolee joka päivä noin 70 henkilöä ja useita satoja loukkaantuu vaikeasti. (Kuva Fotolia)

Euroopan liikennepoliisiverkoston järjestämää liikennekuolematonta päivää vietetään jälleen.

LIIKENNEKUOLEMAT Torstaina 26. syyskuuta vietetään Euroopan laajuista liikenneturvallisuuspäivää teemalla ”kukaan ei kuole liikenteessä”.

– Teemapäivälle on aihetta, koska Euroopan tieliikenteessä kuolee joka päivä noin 70 henkilöä ja loukkaantuu vaikeasti useita satoja. Suomessa tieliikenteessä kuolee vuosittain keskimäärin 240 henkilöä. Näistä jokainen tapaus on liikaa, poliisiylitarkastaja Maria Hoikkala Poliisihallituksesta sanoo.

Jokainen tienkäyttäjä voi omilla valinnoillaan vaikuttaa liikenneturvallisuuteen. Tällaisia valintoja ovat muun muassa turvalaitteiden käyttö, olosuhteisiin sopiva tilannenopeus, ajamiseen keskittyminen sekä raittius liikenteessä.

– Taajamassa riski menehtyä onnettomuudessa on lähes olematon ajettaessa selvin päin, nopeusrajoituksen mukaan turvavyö kiinnitettynä ja muuta liikennettä tarkkaillen, Hoikkala muistuttaa.

Liikennekuolematon päivä järjestetään nyt neljännen kerran ja sen toimeenpanijana on Euroopan liikennepoliisiverkosto TISPOL 30 jäsenmaan voimin yhteistyössä EU-komission ja Euroopan liikenneturvallisuusneuvoston ETSC:n kanssa.

Viime vuonna päivä onnistui Suomessa hyvin: päivän aikana liikenteessä ei kuollut kukaan. Valitettavasti tällöin tapahtui kuitenkin 12 henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta, joissa loukkaantui 14 henkilöä.

– Vaikka liikennekuolematonta päivää vietetään vain kerran vuodessa, päivän teema on tärkeä ja tavoittelemisen arvoinen jokaisena päivänä, Maria Hoikkala sanoo.

Lue myös: Nuoret kuljettajat havaitsevat asioita vanhempia nopeammin – silti nuorille sattuu liikenteessä enemmän onnettomuuksia

Kommentoi Facebookissa