Herätys etelän ihmiset – Lapissa osallistutaan hyväntekeväisyyteen muuta Suomea enemmän!

Julkisuudesta tuttu kauppias Sampo Kaulanen hoitaa yrityksen suuret linjat ja kauppiaanrouva Michele Murphy-Kaulanen vastaa toimitusjohtajana kaikesta muusta.

Julkisuudesta tuttu kauppias Sampo Kaulanen hoitaa yrityksen suuret linjat ja kauppiaanrouva Michele Murphy-Kaulanen vastaa toimitusjohtajana kaikesta muusta. (Kuva Anne Anttila)

Äkäslompolossa Panttiarpajaisiin osallistuminen on kolme kertaa suurempi kuin muualla Suomessa.

HYVÄNTEKEVÄISYYS Pelastakaa Lapset ry:n tilastojen mukaan Lapin maakunnan osallistumisprosentti pullonpalautusautomaattien Panttiarpajaisissa on muuta Suomea korkeampi. Esimerkiksi monen tuntemassa Jounin Kaupassa, Äkäslompolossa, Panttiarpajaisten osallistumisprosentti on lähes kolme kertaa niin suuri kuin muualla Suomessa.

Pelastakaa Lasten Panttiarpajaisten tuotoilla tuetaan syrjäytymisvaarassa olevia lapsia ja nuoria. Yhdistyksen tilastojen mukaan Lapin maakunnan keskimääräinen osallistumisprosentti Panttiarpajaisiin on 3,1 prosenttia, valtakunnallisen osallistumisprosentin ollessa 2,7 prosenttia.

Lisäksi yksittäisten Lapin maakunnan kauppojen osallistumisprosentit ovat Suomen parhaimmistoa. Sosiaalisesta mediasta ja TV:stä tutussa K-Market Jounin Kaupassa Panttiarpajaisten osallistumisprosentti on huimat 7,8 prosenttia.

K-Market Jounin Kaupan myymäläpäällikön Liisa Hirvosen mukaan poikkeuksellisen suuri osallistumisprosentti Panttiarpajaisiin johtuu paikkakuntalaisten ja seudun turistien hyvästä tuulesta.

– Lomalaiset ovat ehkä herkemmin alttiita osallistumaan hyväntekeväisyyteen ja arpajaisiin pullopanteillaan kuin arjen keskellä. Lisäksi täällä pohjoisessa ollaan aina oltu innokkaita osallistumaan arpajaisiin.

– Jounin Kaupan omistajan Sampo Kaulasen sosiaalisessa mediassa tekemät arvonnat erilaisista palkinnoista ovat varmasti myös lisänneet Panttiarpajaisiin osallistumista kaupassamme, Hirvonen päättää.

Pelastakaa Lapset ry:n Panttiarpajaisiin voi osallistua K-ruokakauppojen ja Lidlin myymälöiden pullonpalautusautomaateilla. Panttiarpajaisissa on jaossa palkintoina yli miljoonan euron arvosta lahjakortteja. Panttiarpajaisten tuotoilla tuetaan kotimaassa syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten koulunkäyntiä ja harrastamista.

Pelastakaa Lapset ry:n mukaan syrjäytymisvaara koskee Suomessa jopa 168 000 lasta ja nuorta.

Kommentoi Facebookissa