Hiihtoliiton toiminnanjohtaja jättää tehtävänsä – seuraajan etsiminen aloitetaan välittömästi

Mika Kulmala työskenteli Hiihtoliitossa reilun seitsemän vuoden ajan.

Mika Kulmala työskenteli Hiihtoliitossa reilun seitsemän vuoden ajan. (Kuva AOP)

Lajiliitto on uudistettu, mutta kisamenestys ei ole ollut toivottu.

HIIHTOLIITTO Suomen Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala on päättänyt jättää tehtävänsä Hiihtoliitossa sekä Hiihtoliiton myynti- ja markkinointiyhtiö Nordic Ski Finland Oy:ssä, jossa hän toimi oman toimen ohella toimitusjohtajana.

Kulmala on työskennellyt Hiihtoliitossa vuoden 2012 alusta. Kulmalan aikana Hiihtoliitossa tapahtui merkittävää lajien välistä yhdistymistä, mutta viime aikoina on kuultu kritiikkiä ja huhuja kriisikokouksista huonon kisamenestyksen johdosta Seefeldin MM-kisoissa.

– Perinteisen lajiliiton toimintatavat ja johtamiskulttuuri nykyaikaistettiin ennätysvauhtia. Pohjoismaiset hiihtolajit palasivat omista lajiyhdistyksistään takaisin Hiihtoliittoon ja toimivat nykyisin erinomaisesti yhdessä hiihtourheilun edistämiseksi Suomessa ja kansainvälisesti. Myös yhteistyö alppihiihdon ja freestylen lajiyhdistyksen Ski Sport Finlandin ja muiden urheilun toimijoiden kanssa on kehittynyt hyvälle tasolle, toteaa Kulmala.

Kahden ja puolen olympiadin aikana maastohiihtomaajoukkue on saavuttanut kahdeksan olympiamitalia ja kahdeksan aikuisten MM-mitalia. Samanaikaisesti yhdistetyn maajoukkueessa on noustu takaisin maailmancupien palkintopallille, mäkihypyn mollivoittoinen kurssikin on saatu hieman käännettyä.

– Olemme järjestäneet näiden vuosien aikana lukuisan joukon maailmancupin kilpailuja, pohjoismaisten lajien MM-kilpailut Lahdessa 2017 ja vielä nuorten kisat 2019. Urakka on ollut kova. Nyt on sopiva hetki siirtyä sivuun ja antaa tilaa uusille tuulille, niin Hiihtoliitossa kuin omallakin työuralla, lopettaa Kulmala.

Mika Kulmala hoitaa kevään aikana kansainvälisen Hiihtoliiton yhteistyöhön sekä televisiointisopimuksiin liittyviä tehtäviä ja lopettaa työskentelyn kesäkuun alussa. Vt. toiminnanjohtajana 1.4. aloittaa Hiihtoliiton hallintojohtaja Marleena Valtasola. Prosessi seuraajan löytämiseksi aloitetaan välittömästi.

Lue myös: Maastohiihtomaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi Matti Haavisto – Krista Pärmäkosken valmentaja

Kommentoi Facebookissa