Hintojen nousu on saanut monet kuluttajat miettimään, miten saada säästöä menoihin

Kuva Pixabay

Lainan kilpailuttamisen myötä lainan korko voi jatkossa olla huomattavasti alhaisempi kuin aikaisemmin.

Hintojen nousun vaikutukset ovat laajat. Ruoka ja bensa ovat kallistuneet, samoin sähkö ja kulutustuotteet. Hintojen nousu näkyy myös asuntojen kallistumisena. Samaan aikaan korkotaso on hieman kasvussa, joka vaikuttaa kotitalouksien lainanlyhennysten hienoiseen nousuun. Kotitalouksille hintojen nousun vaikutukset ovat moninkertaiset ja moni miettii, miten säästää rahaa kuukaudessa, jotta palkkatulot riittäisivät kaikkiin menoihin.

Säästäminen kannattaa aloittaa maltillisesti

Moni kuluttaja haaveilee saavansa säästöön kuukaudessa noin 100–250 euroa. Monessa mielessä tämä on täysin realistinen tavoite, mutta ilman tarkempaa suunnitelmaa tavoitteeseen on vaikea päästä.

Ennen säästämisen aloittamista kannattaakin istua hetkeksi pohtimaan, mistä rahaa voidaan säästää. Käytännössä tämä tarkoittaa, että sinun sekä muiden perheenjäsentesi tulee miettiä, mistä asioista olette valmiita luopumaan?

Onko sinulle esimerkiksi tärkeää, että käytössäsi on uusin malli älypuhelimesta? Onko työpaikan lounaspaikka rahan arvoinen tapa ruokailla vai voisitko syödä kotona tehdyt eväät työpaikan taukohuoneessa? Entä tuleeko vaatteita ostettua uutena liikaa vai voisitko jatkossa ostaa osan vaatteista käytettynä? Miltä kuulostaisi jatkossa käydä töissä sekä kaupassa auton sijaan pyörällä?

Aloita säästäminen pienillä muutoksilla ja kasvata tavoitetta pikkuhiljaa suuremmaksi. Tavoittele esimerkiksi 5–10 % säästöä nettotuloistasi kuukautta kohden. Tämä tarkoittaa, että 2800 euron nettotuloista 10 prosentin säästötavoite olisi 280 euroa. Ruokakuluja karsimalla sekä tarkemmalla kuukausibudjetilla pystyy jo hyvin kartuttamaan säästötiliä.

Kilpailuttamalla lainat ja liittymät voit saada merkittävää säästöä

Säästötavoitteeseen pääsy voi olla kuitenkin haastavaa, jos säästöä pyrkii saamaan vain kulutustottumuksia muuttamalla. Auton vaihtaminen polkupyörään sekä lounaseväät syömällä pääsee jo hyvään alkuun säästämisessä, mutta näiden lisäksi on tärkeää kilpailuttaa laina, liittymät, vakuutukset sekä sähkösopimus. Kilpailuttamalla voi saada huomattavaa säästöä eri sopimuksiin.

Verkosta löytyy kattavasti eri vertailu ja kilpailutuspalveluita, joiden kautta sähkön ja liittyminen kilpailuttaminen sujuu vaivattomasti. Lainan kilpailuttamiseen löytyy myös luotettavia ja tunnettuja palveluita, joissa voi kilpailuttaa lainan maksutta jopa yli 25 pankin ja rahoitusyhtiön kesken.

Kilpailutuspalvelun käyttäminen on kuluttajalle täysin maksutonta sekä riskitöntä, koska kilpailutuksen kautta saatuihin tarjouksiin asiakas saa tutustua ilman, että sitoutuu mihinkään. Vasta sopimuksen hyväksymisen jälkeen kuluttaja on velvollinen sitoutumaan ehtoihin.

Lainan kilpailuttamisen myötä lainan korko voi jatkossa olla huomattavasti alhaisempi kuin aikaisemmin, mikä tarkoittaa, että lyhennyserä kuukautta kohden pienenee. Näin kuukaudessa jää rahaa enemmän muihin menoihin. Kilpailuttamisen myötä pääset myös hyvään alkuun säästämisessä eikä sinun tarvitse asettaa talouttasi liian tiukalle.

Vakuutusten, sähkön sekä puhelinliittymien kilpailuttamisen myötä myös näihin pakollisiin maksuihin voi saada merkittävää hinnanalennusta.

Artikkeli on yhteistyökumppanimme tuottamaa sisältöä

Kommentoi Facebookissa