Honka murjoi HIFK:n – tyly ero kärjen ja jumbon välillä

Kuva: Fotolia

Kuva Fotolia

Sarjakärki Honka murskasi Veikkausliigassa sarjajumbo HIFK:n maalein 4-1.

JALKAPALLO Espoon FC Honka nousi Veikkausliigan kärkeen voitettuaan maanantaina Espoossa HIFK:n maalein 4-1. Tulos ei sinänsä yllättänyt, kun ajatellaan, että HIFK on tällä kaudella voittanut vain yhden ottelun.

Veikkausliigan mestaruustaistossa tilanne on kutkuttava. Honka, KuPS ja HJK ovat kaikki tasapisteissä. Jokainen kolmesta kärkijoukkueesta on pelannut 19 ottelua.

Runkosarjasta on jäljellä kolme kierrosta. Sen jälkeen pelataan vielä viisi kierrosta käsittävä loppusarja, jossa runkosarjan kuusi kärkijoukkuetta kohtaavat toisensa.

Espoossa futishuuma alkaa viimeinkin nousta. Hongan ja HIFK:n ottelua oli seuraamassa paikan päällä 3075 katsojaa. Aiemmin 1000 katsojan raja oli mennyt Espoossa tällä kaudella rikki vain kahdesti.

Tietysti yleisömäärää Espoon ottelussa nosti paikallistaisto. HIFK:n tukala tilanne toi oman mausteensa kiinnostavuuteen.

Jos on kärjessä jännittävä taisto, on putoamistaisto lässähtämässä. HIFK on sarjan jumbona eron toiseksi viimeisenä olevaan FC Lahteen ollessa jo yhdeksän pistettä. Alkaa olla epätodennäköistä, että HIFK voisi sen eron kuroa, kun jäljellä on enää kahdeksan ottelua.

Veikkausliigan jumbo putoaa suoraan Ykköseen. Toiseksi viimeinen karsii sarjapaikastaan.

HIFK saanee hakea ensi kaudella vauhtia Ykkösestä. Tiettävästi seura on selviytynyt pahimmasta taloudellisesta ahdingostaan ja pystynee jatkamaan toimintaansa Ykkösessä, jos sinne putoaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HJK:lle tärkeä voitto – nousi tasoihin KuPSin kanssa

Kommentoi Facebookissa