Ilmavoimien kohutusta harjoituksesta sakkoja ja korvauksia – hovioikeus antoi tuomionsa

Markus Päiviö oli käyttäytynyt hovioikeuden tuomion mukaan sopimattomasti ja epäasiallisesti, päihtyneen ex-komentajan palveluskyky oli myös alentunut.

Markus Päiviö oli käyttäytynyt hovioikeuden tuomion mukaan sopimattomasti ja epäasiallisesti, päihtyneen ex-komentajan palveluskyky oli myös alentunut. (Kuva Puolustusvoimat ja Fotolia)

Karjalan lennoston entinen komentaja tuomittiin esimiesaseman väärinkäyttämisestä, palvelusrikoksesta ja kunnianloukkauksesta.

TUOMIO Lapissa Lemmenjoella Ilmavoimien majalla syksyllä 2017 pidettyä vapaaehtoista kertausharjoitusta on puitu sekä julkisuudessa että virkaportaissa pitkään. Nyt Helsingin hovioikeus on antanut tuomionsa tapauksessa.

Karjalan lennoston entinen komentaja Markus Päiviö on tuomittu 60 päiväsakkoon eli noin 3 000 euron sakkoihin esimiesaseman väärinkäyttämisestä, palvelusrikoksesta ja kunnianloukkauksesta. Harjoitusta johtanut Päiviö joutuu maksamaan myös 1200 euroa korvauksia Nurmeksen kaupunginjohtaja Asko Saatsille.

Markus Päiviö oli käyttäytynyt hovioikeuden tuomion mukaan sopimattomasti ja epäasiallisesti, muun muassa solvaten harjoitukseen osallistuneita. Päiviö oli myös ollut siinä määrin päihtynyt, että hänen palveluskykynsä oli alentunut.

Ilmavoimien entinen komentaja Sampo Eskelinen tuomittiin myös 30 päiväsakkoon palvelusrikoksesta, koska hän ei oikeuden mukaan käynnistänyt viipymättä esitutkintaa tapahtumista. Tuomiot ovat lähes syyttäjän vaatimuksen mukaisia.

Lue myös: Historian laajin poliisirikossyyte kaatui – oikeus hylkäsi kaikki virkarikossyytteet

Kommentoi Facebookissa