Islamilaiseen rukoushuoneeseen heitettiin savukranaatti – Oulussa alkoi seksuaalirikosten oikeuskäsittelyt

Kaikki asiakirjat on julistettu salaisiksi ja tapausta käsitellään suljetuin ovin.

Kaikki asiakirjat on julistettu salaisiksi ja tapausta käsitellään suljetuin ovin. (Kuva Fotolia)

Rukoushuoneeseen kohdistuneen vahingonteon ja oikeuden istunnon välille ei toistaiseksi ole osoitettu yhteyttä.

VAHINGONTEKO Oulun keskustassa sijaitsevan Pohjois-Suomen islamilaisen yhteisön rukoushuoneeseen kohdistui vahingonteko tiistaiaamuna 26.2.2019 kello 05.10. Rukoushuoneen ikkuna rikottiin ja sisälle heitettiin ilmeisesti savukranaatti. Kiinteistön rappukäytävään levisi savua, mutta teko ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Tapahtumasta on valvontakamerakuvaa. Tallenteesta ilmenee, että epäilty tekijä on solakka, huppupäinen henkilö, jolla oli tekohetkellä tumma takki ja valkoinen lippalakki. Oulun poliisi tutkii asiaa tällä hetkellä rikosnimikkeellä vahingonteko.

Tänään alkoi Oulun käräjäoikeudessa myös ensimmäinen oikeuskäsittely kaupunkia kuohuttaneessa ja paljon puhuttaneessa seksuaalirikosten vyyhdissä. Syyriasta saapunutta 22-vuotiasta miestä syytetään törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta.

Epäillyt teot tapahtuivat Tuiran kaupunginosassa viime marraskuussa, uhrina oli 14-vuotias tyttö. Kaikki asiakirjat on julistettu salaisiksi ja tapausta käsitellään suljetuin ovin. Alaikäistä uhria kuullaan videoyhteyden välityksellä, istunnon turvajärjestelyt ovat tavanomaista tiukemmat.

Toistaiseksi ei rukoushuoneeseen kohdistuneen vahingonteon ja käräjäoikeuden istunnon välille ole osoitettu yhteyttä. Poliisi pyytää vahingonteosta jotain tietäviä soittamaan numeroon 0295 416 194 tai lähettämään asiaan liittyvät havainnot sähköpostilla osoitteeseen: teematiimi.oulu@poliisi.fi.

Lue myös: Oulussa jälleen uusi seksuaalirikosepäily – uhrina viime viikonloppuna kaksi alaikäistä tyttöä

Kommentoi Facebookissa