Jalkapallon MM-kisoja pelataan kolmessa maanosassa

Kuva: Fotolia

Kuva Fotolia

Jalkapallon MM-kisat 2030 alkavat Uruguaysta. Turnausta pelataan myös Argentiinassa, Paraguayssa, Espanjassa, Portugalissa sekä Marokossa.

JALKAPALLO Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA vahvisti keskiviikkona, että miesten jalkapallon 2030 MM-kisoilla on peräti kuusi järjestäjämaata. Kisoja pelataan Etelä-Amerikassa, Euroopassa sekä Pohjois-Afrikassa.

Turnaus alkaa Etelä-Amerikasta, missä pelataan ensimmäistä ottelua. Järjestäjät ovat Uruguay, Argentiina ja Paraguay. Sen jälkeen vaihdetaan mannerta ja loput MM-kisaottelut pelataan Espanjassa, Portugalissa ja Marokossa.

Argentiina, Uruguay ja Paraguay hakivat yhdessä MM-kisoja. Niistä ei tullut kisojen pääjärjestäjiä, mutta ne saivat järjestää kuitenkin turnauksen avausottelut. 2030 tulee kuluneeksi 100 vuotta, kun jalkapallon ensimmäinen MM-turnaus järjestettiin Uruguayssa.

MM-kisojen avausottelu tultaneen pelaamaan Uruguayn pääkaupungissa Montevideossa. Siellä pelattiin ensimmäinen MM-turnaus 1930.

2030 MM-kisoissa on mukana 48 joukkuetta, kuten 2026 MM-kisoissa, jotka pelataan Kanadassa, Yhdysvalloissa ja Meksikossa. Laajennettua turnausformaattia on syystäkin moitittu ylipaisutetuksi.

FIFA ilmoitti, että 2034 MM-turnausta voivat hakea vain Aasian ja Oseanian maat. Saudi-Arabiaa pidetään suosikkina kisaisännäksi.

Saudi-Arabian karmea ihmisoikeustilanne tulee aiheuttamaan luonnollisesti paljon keskustelua, jos kisat Saudi-Arabialle myönnetään.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: SM-liigaan voi sittenkin nousta jo ensi vuonna – Jokerit lienee vahvoilla

Kommentoi Facebookissa