Jenni Haukio oli Suomen luonnon päivän suojelija – ”Juhlimme suomalaisuuden syvintä sisintä”

– Suomen luonto on kansallisaarre, jonka varassa olemme kautta historiamme rakentaneet niin aineellista kuin myös aineetonta hyvinvointiamme, rouva Jenni Haukio, Suomen luonnon päivän suojelija, sanoi tervehdyksessään.

– Suomen luonto on kansallisaarre, jonka varassa olemme kautta historiamme rakentaneet niin aineellista kuin myös aineetonta hyvinvointiamme, rouva Jenni Haukio, Suomen luonnon päivän suojelija, sanoi tervehdyksessään. (Kuva Matti Porre/ Tasavallan presidentin kanslia)

Presidenttipari nosti Teijon kansallispuistossa partiolaisten avustamana Suomen lipun salkoon.

SUOMI 100 Presidenttipari Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio tutustuivat Suomen toiseksi nuorimpaan kansallispuistoon Teijossa ja nosti partiolaisten avustamana Suomen lipun salkoon Suomen luonnon päivänä. Suomesta tuli maailman ensimmäinen maa, joka liputti virallisesti luontonsa kunniaksi.

– Suomen luonto on osa arvokkainta kulttuuriperintöämme. Se on kansallisaarre, jonka varassa olemme kautta historiamme rakentaneet niin aineellista kuin myös aineetonta hyvinvointiamme, rouva Jenni Haukio, Suomen luonnon päivän suojelija, sanoi tervehdyksessään.

– Kun juhlimme luontoa, juhlimme myös suomalaisuuden syvintä sisintä. Jotta luontomme säilyisi voimavarana myös tuleville sukupolville, on meillä velvollisuutemme suojella ja vaalia sen haurasta monimuotoisuutta, rouva Haukio sanoi ja kiitti kaikkia luonnon päivien järjestäjiä.

Presidenttipari lupautui Teijossa sadanneksi luontolähettilääksi.

– Menemällä luontoon suomalainen on aidoimmillaan, presidentti Niinistö sanoi.

Luontolähettiläänä presidentti arvioi toimivansa siten, että mahdollisimman moni kiinnostuu luonnosta ja tekevänsä työtä luonnon säilymisen eteen.

Presidentti Niinistö ja rouva Jenni Haukio juhlistivat Suomen luonnon päivää Teijon kansallispuistossa Salossa.
Presidentti Niinistö ja rouva Jenni Haukio juhlistivat Suomen luonnon päivää Teijon kansallispuistossa Salossa. (Kuva Matti Porre/ Tasavallan presidentin kanslia)

Teijon kansallispuistossa esiintyi Turun konservatorion lapsi- ja nuorisokuoro Sigynella, ja luonto täyttyi muuallakin Suomessa laulusta. Satavuotiaan Suomen kunniaksi Suomen kuorot ja yli tuhat kuorolaista lauloi 35 kansallispuistossa ja muilla luonto- ja historiakohteilla.

Varsinais-Suomen maakuntamatka alkoi Salon keskusurheilukentältä. Presidentti Niinistö vihki alun perin vuonna 1926 rakennetun kentän käyttöön peruskorjauksen jälkeen.

– Monelle meistä vanhemmista salolaisista tämä kenttä tuo paljon muistoja mieleen. Minun ensimmäinen muistoni on se, kun voitin alle kymmenvuotiaana ensimmäisen palkintoni, kolmannen sijan hyppykolmiottelussa.

Nuoret salolaisurheilijat testasivat heti kentän suorituspaikat ja suorittivat avausheiton, avaushypyn ja avauspotkun. Salon torilla presidentti Niinistö ja rouva Haukio tapasivat kansalaisia. Puheessaan presidentti valoi tulevaisuudenuskoa, jota tarvitaan.

– Kaiken päässä on lujan yrittämisen, lujan tahdon jälkeen mukava tulevaisuus. Salo tulee kyllä omalla tavallaan taas menestymään, presidentti Niinistö sanoi.

Vierailu oli osa maakuntamatkojen sarjaa, jonka presidentti tekee tänä vuonna Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Seuraava matka suuntautuu Keski-Suomeen.

  • Lähde Tasavallan presidentin kanslia

Kommentoi Facebookissa