Jos nyt on ihan pakko saada se Muumi-muki – myynnissä 150 mukia, hinta kalleimmillaan 1200 euroa

Mukin kuvaan piirtynyt saari on Tove Janssonin kesäpaikasta, jossa hän vietti lapsuutensa kesiä.

Mukin kuvaan piirtynyt saari on Tove Janssonin kesäpaikasta, jossa hän vietti lapsuutensa kesiä. (Kuva Arabia)

Verkon Tori.fi-kauppapaikassa on haettu muumimukeja lähes 100 000 kertaa.

OSTOHYSTERIA Myymälöissä ja virallisissa verkkokaupoissa Tove Janssonin syntymäpäivän kunniaksi valmistettu muki on myynnissä vain tänään, mutta kaupankäynti jatkuu verkossa.

Suomalaiset kauppakeskusten edustoille yöpymään ja jonottamaan innostaneen erikoismuumimukin nostama hype näkyy ryntäyksenä myös Tori.fi-kauppapaikassa. Verkkokauppapaikassa on tänään haettu muumimukeja peräti 73 kertaa päiväkohtaista hakukeskiarvoa enemmän.

Tavanomaisesti palvelun hakutoimintoa käytetään päivittäin muumimukien löytämiseen noin 1 300 kertaa. Nyt käyttäjät olivat jo kello 12.00 mennessä tehneet yli 95 000 muumimukihakua.

Innostuksen räjähtäminen johtuu muumimukien valmistajan Arabian tempauksesta, jossa se toi Muumin päivä -nimisen erikoismukin myymälöihinsä vain tämän vuorokauden ajaksi. Tuotteet myytiin myymälöistä loppuun jo aamupäivän aikana.

– Hype alkoi aamuyöllä. Hakujen määrä ampaisi aamuneljältä jyrkkään nousuun, joka jatkuu edelleen, Tori.fin kauppapaikkajohtaja Timo Huhtamäki kertoo.

– Muumit ovat ylipäätään valtava ilmiö ja siihen liittyvistä tuotteista muumimukit ehkä tunnetuin. Puoleenpäivään mennessä muumimukia oli haettu Tori.fi:ssä keskimäärin noin 8 000 kertaa per tunti. Eli 131 kertaa minuutissa, Huhtamäki jatkaa.

Erikoismuki tuotiin myyntiin juuri tänään sen vuoksi, että nyt on Muumien luojan, edesmenneen suomalaistaiteilijan Tove Janssonin syntymäpäivä.

Kalleimmillaan Muumin päivä -erikoismuki maksaa tällä hetkellä Tori.fi:ssä 1 200 euroa. Keskimääräinen pyyntihinta Tori.fi:ssä on noin 175 euroa. Erikoismukin ohjevähittäishinta oli myymälöissä 29,90 euroa. Tori.fi:ssä oli parhaimmillaan tänään myynnissä 150 Muumin päivä -mukia. Kaiken kaikkiaan erilaisia muumimukeja on myynnissä yli 1 500 kappaletta.

Verkkosivustolla vierailee kuukausittain keskimäärin 2,1 miljoonaa suomalaista. Palveluun jätettiin viime vuonna yli kymmenen miljoonaa ilmoitusta.

Lue myös: Tove Janssonin Kesäkirja – klassikko, joka saa kaipaamaan saarielämää ja meri-ilmaa

Kommentoi Facebookissa