Juhannus vaati lisää uhreja – hukkunutta etsitään ja poliisi jahtaa asevarkaita

Valitettavasti apu ei aina ehdi ajoissa, erityisesti nuorten hukkumistapaukset koskettavat.

Valitettavasti apu ei aina ehdi ajoissa, erityisesti nuorten henkilöiden hukkumistapaukset koskettavat. (Kuva Fotolia)

Rymättylässä etsittiin pinnan alle painunutta miestä sukeltajien avulla toistaiseksi turhaan.

JUHANNUS Keskikesän vietto on jatkunut muuten suhteellisen rauhallisesti, mutta rattijuoppoja on tavoitettu runsaasti eri puolilta Suomea. Viime vuonna onnettomuuksissa oli menehtynyt tässä vaiheessa viikonloppua 11 ihmistä, toistaiseksi kuuden tiedetään kuolleen ja seitsemättä tapausta epäillään. Yhtä lukuunottamatta kaikki ovat hukkuneita.

Poliisi ja pelastuslaitos saivat lauantaina ilmoituksen Valtimon Kalajärvellä kadonneista kahdesta miehestä. Miehet olivat lähteneet sähkökäyttöisellä moottorilla varustetulla soutuveneellä kalastamaan aamulla. Miesten mukana ollut koira oli palannut takaisin lähtöpaikalle. Noin klo 13 ilmoituksen tehnyt henkilö oli havainnut järvellä kumollaan olevan veneen.

Paikalle hälytetty pelastuslaitoksen veneyksikkö löysi miehet hukkuneina kello 14.05. Onnettomuudessa menehtyivät 60-vuotias nurmeslainen ja 67-vuotias valtimolainen mies. Asiaan ei epäillä liittyvän rikosta ja poliisi suorittaa tapahtumasta kuolemansyyn tutkinnan.

Pohjois-Pohjanmaalla Iissä keski-ikäinen paikkakuntalainen mies hukkui juhannuspäivänä puolen päivän aikaan Iijokeen. Ohikulkija oli huomannut miehen vedessä Asemankylän tienoilla.

Aikaisemmin juhannusaattona olivat hukkuneet kolmekymppinen nainen Kärsäjärveen Pyhtäällä Kymenlaaksossa sekä kuusikymppinen mies Puumalassa Etelä-Savossa. Pirkkalasta löytyi juhannusaattona ojan reunalta kuolleena kaksikymppinen mies, jolla ei näkynyt ulkoisia väkivallan merkkejä.

Tänään aamulla pian kello seitsemän jälkeen ilmoitettiin hätäkeskukseen ihmisen joutuneen meressä pinnan alle Rymättylän Sattirauman alueella. Paikalle menneet pelastuslaitoksen, merivartioston ja meripelastusseuran pelastusyksiköt etsivät henkilöä merestä turhaan muun muassa usean sukeltajan voimin. Kello yhdeksän aikoihin pelastustoimet lopetettiin ja poliisi jatkaa etsintää kadonneen henkilön etsintänä.

Alustavissa puhutteluissa ilmeni, että kolmen miehen seurue oli ollut liikkeellä meriläistyyppisellä veneellä, kun yksi heistä oli joutunut veden varaan. Muu miehet olivat yrittäneet pelastaa häntä ja olivat kertomansa mukaan onnistuneetkin kannattelemaan häntä pinnalla jonkun aikaa. Lopulta kolmas mies oli kuitenkin päässyt painumaan pinnan alle.

Seurueen kahta miestä epäillään tässä vaiheessa ruorijuopumuksesta ja asiaa tutkitaan myös kuolemantuottamuksen rikosnimikkeellä. Etsinnän kohteena on vuonna 1981 syntynyt mies.

Haminan Paijärvellä murtauduttiin omakotitaloon lauantaina 24.6.2017 noin klo 20.00 aikaan. Talosta anastettiin useita ampuma-aseita. Poliisi otti illalla Kotkan Karhulassa kiinni useita henkilöitä, joiden epäillään syyllistyneen tutkittavana olevaan törkeään varkauteen tai olevan muuten osallisena tekoon.

Poliisin hallussa on myös kaksi autoa, joilla rikoksesta epäillyt ovat liikkuneet. Autot ovat viininpunainen Volvo S80 ja harmaa BMW 523. Mahdolliset havainnot näiden autojen liikkeistä Haminan ja Kotkan alueella pyydetään ilmoittamaan sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi tai puhelinnumeroon 0295 414 559.

Kommentoi Facebookissa