Jukka Jalonen lauantain voitosta – ”Ei tähän ihan tyytymätön voi olla”

Jukka Jalonen on valmentanut Leijonia kolmella eri vuosikymmenellä. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Leijonat kukisti Itävallan maalein 3-0. Jukka Jalonen oli pelin antiin ihan tyytyväinen ja korosti Suomen pelanneen hyvää joukkuetta vastaan.

JÄÄKIEKKO Suomi otti jääkiekon MM-kisoissa Tampereella odotetusti voiton Itävallasta. Lukemat 3-0 olivat aika lailla sitä, mitä pelistä osattiin odottaa.

Päävalmentaja Jukka Jalosen mukaan Leijonat olisi voinut tehdä maaleja enemmänkin.

– Ihan tiukka peli. Pelattiin hyvin pääosin. Ehkä ylivoimalla oltaisiin voitu parempia olla. Pari turhaa paikkaa annettiin heille meidän ylivoimien aikana, mutta muuten pelattiin ihan stediä lätkää, eikä hirveästi paikkoja annettu.

– Ei tähän ihan tyytymätön voi olla. 3-0. Omiin ei yhtään, Jalonen jatkoi.

Normitasollaan Leijonat voittaa Itävallan. Mutta Jalonen korosti, että vastassa oli hyvin organisoitu joukkue, jolla on käytössään taitavia pelaajia.

– Itävalta on hyvä joukkue. Ihan yhtä hyvä kuin Norja esimerkiksi. Puolustaa hyvin ja sumputtaa keskustaa. Sinne on vaikea päästä. Pelattiin sen verran hyvin, että otetiin heiltä aseet pois. Vastahyökkäyksiä ei viidellä viittä vastaan heille annettu.

Leijonat pelasi fiksusti. Jalonen tiesi, miten Itävallan vaarallisuus eliminoitaisiin.

– Pelattiin lähellä heidän alakolmikkoaan hyökkäysalueella. Silloin se suorahyökkääminen on yleensä hankalampaa. Mutta kyllä jokainen tuolla sai ihan täyttä vetää. Ei näitä pelejä muuten voita.

Itävalta sai paikan MM-kisoihin, kun Valko-Venäjä suljettiin turnauksesta Venäjän raakalaismaisten sotatoimien takia. Varapaikalta mukaan tullut Itävalta on ollut Tampereen lohkon piristysruiske ja ansaitsee urheilullisesti kyllä kisapaikkansa.

– Sanoin pelaajillekin ennen peliä, että positiivinen yllätys. Ei pelkästään tulosten, vaan pelaamisenkin osalta. Siellä on hyvä rakenne. Pelaavat järkevästi. Muutamia tosi hyviä pelaajia. Ihan yhtä hyviä pelaajia kuin meillä, Jalonen arvioi Itävallasta.

– Euroopan mittapuun mukaan ihan kärkisarjoissa pelaavat. Ei se sattumaa ole, että ovat nousseet pikkuhiljaa. Ihme on, jos eivät säily sarjassa, Jalonen jatkoi.

Suomen maalilla Itävaltaa vastaan pelasi turnauksen kolmannen nollapelinsä torjunut Jussi Olkinuora. Harri Säteri oli sivussa.

– Pieniä vaivoja. En osaa sanoa, onko mukana tiistaina, Jalonen kertoi Säterin tilanteesta.

Seuraavaksi Leijonilla on kaksi välipäivää. Jalosen mukaan mahdollisia kokoonpanomuutoksia arvioidaan kaikessa rauhassa.

– Huomenna levätään ja maanantaina harjoitellaan. Kaikkea pitää rauhassa arvioida. Onko tarvetta tehdä muutoksia vai ei.

Suomi kohtaa tiistaina Tshekin. Voitto siitä pelistä varsinaisella peliajalla varmistaisi Leijonien lohkovoiton.

Teksti Otto Palojärvi, Tampere

Lue myös: Leijonat nollasi Itävallan – lohkovoitto omissa käsissä

Kommentoi Facebookissa