Kaapo Kakon NHL-kaudelle surullinen päätös

Kaapo Kakko oli voittamassa 2019 sekä miesten että nuorten MM-kultaa. (Kuva Jääkiekkoliitto)

New York Rangersin Kaapo Kakko seurasi katsomosta joukkueensa putoamista Stanley Cup -finaaleista.

JÄÄKIEKKO Tampa Bay Lightning voitti lauantaina New York Rangersin kotonaan maalein 2-1 ja vei NHL:n itäisen konferenssin loppuottelusarjan nimiinsä otteluvoitoin 4-2. Stanley Cup -finaaleissa Lightning kohtaa Mikko Rantasen ja Artturi Lehkosen edustaman Colorado Avalanchen.

New York Rangers suli välieräsarjassa pahasti. Lightning sai kangertelevan alun jälkeen koottua itsensä, eikä paremmuudesta ottelusarjassa ollut lopulta epäselvyyttä.

Rangersin suomalaishyökkääjä Kaapo Kakko oli ratkaisevasta ottelusta sivussa. Tämä herätti laajalti hämmästystä.

Vuosi sitten Kanadan miesten MM-kultaan luotsannut Rangersin päävalmentaja Gerard Gallant ilmoitti medialle, ettei halua kommentoida syitä Kakon katsomokomennukselle.

Kakon tehopistesaldoksi pudotuspeleistä tuli 2+3=5. Hän pelasi 19 pudotuspeliottelua.

Kolme vuotta sitten Kakko voitti Suomen paidassa sekä miesten että nuorten MM-kultaa. NHL:ssä hän on pelannut nyt kolme kautta, mutta ei ole vielä noussut tähtiosastolle. Todennäköisesti Kakko, 21, lienee silti yhä merkittävässä asemassa Rangersin rakennuspalikoissa.

Tampa Bay Lightning on voittanut kaksi edellistä NHL:n mestaruutta. Nyt Lightningilla on mahdollisuus yltää kolmeen perättäiseen mestaruuteen ensimmäisenä joukkueena sitten New York Islandersin, joka voitti neljä mestaruutta 1980-1983.

Edellisen kerran sama seura oli mukana finaaleissa kolmatta kertaa peräkkäin 1983-85. Tuolloin Edmonton Oilers hävisi 1983 finaalit Islandersille, mutta voitti mestaruuden kahtena seuraavana vuotena.

Tampa Bay Lightningissa ei pelaa suomalaisia, mutta toisessa finaalijoukkueessa Colorado Avalanchessa suomalaista ja turkulaista jääkiekko-osaamista edustavat siis Mikko Rantanen ja Artturi Lehkonen. Heillä on mahdollisuus voittaa Stanley Cup ensimmäisinä suomalaispelaajina viiteen vuoteen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Sauli Niinistö tapasi Leijonat – Jukka Jaloselle merkittävä kunnianosoitus

Kommentoi Facebookissa