Kaisa Mäkäräinen ja Matti Heikkinen kovassa kesäkunnossa – kruunattiin Vuokatin aatelisiksi

Matti Heikkinen nousi 17. sijalta Vaarannousun päälle ensimmäisenä ja voittajana.

Matti Heikkinen nousi 17. sijalta Vaarannousun päälle ensimmäisenä ja voittajana. (Kuva Touho Häkkinen)

Yhdistetyn maastojuoksu- ja rullahiihtokisan kakkosina olivat Aino-Kaisa Saarinen ja Ari Luusua.

URHEILU Lumisilta laduilta tutut Kaisa Mäkäräinen ja Matti Heikkinen olivat lopulta vahvimmat, kun kilpailtiin kesäisen yhdistelmäkisan Vuokatin Aateli Racen toisena kilpailupäivänä.

Aamulla juostu naisten kolmen kilometrin maastojuoksu meni vielä loppukirissä Lempäälän Kisan Aino-Kaisa Saarisen nimiin sekunnin erolla Kontiolahden Urheilijoiden Kaisa Mäkäräiseen.

– Juoksu oli aamulla ihan parasta, tuli uusi ennätys useilla sekunneilla, kommentoi Aino-Kaisa Saarinen, joka kertoi olleensa juhannusviikolla todella väsynyt.

Mäkäräinen oli 10 kilometrin rullahiihto-osuudella nopein, vaikka antoikin Saarisen kaventaa aikaeroa melko paljon ennen viimeistä nousua.

– Tiesin, että jos muut ei ota kiinni, niin yksin joutuu tekemään työn vastatuuleen. Aikku pääsi vähän turhan lähelle siinä rullaradan lopussa, mä jotenkin vähän nukahdin siihen. Sitten se olikin niin lähellä tuossa nousun alla, että piti ihan tosissaan hiihtää se nousun alkupätkä, Mäkäräinen sanaili.

Saarinen pääsi vajaan kymmenen sekunnin päähän Mäkäräisestä, mutta jäi lopulta 16 sekuntia voittajalle. Kolmanneksi nousi Ounasvaaran Hiihtoseuran Marjaana Pitkänen tasaisilla osuussuorituksillaan.

Aino-Kaisa Saarinen repi juoksuosuuden loppusuoralla voiton Kaisa Mäkäräisestä, mutta rullahiihdossa ykkönen vaihtui.
Aino-Kaisa Saarinen repi juoksuosuuden loppusuoralla voiton Kaisa Mäkäräisestä, mutta rullahiihdossa ykkönen vaihtui. (Kuva Touho Häkkinen)

Miesten Aateli Racen voiton vei vuoden 2015 tapaan Vantaan Hiihtoseuran Matti Heikkinen. Helpolla Heikkinenkään ei Marsalkan Sauvaa itselleen saanut; kovimman vastuksen tarjosi Ounasvaaran Hiihtoseuran Ari Luusua. Heikkinen oli aamun maastojuoksun jälkeen vasta sijalla 17.

– Juoksu kulki huonosti. Mutta jos ei juokse, niin ei voi olettaakaan, että juoksisi kovin hyvin, kuittasi Heikkinen.

Hiihto-osuuden alkupuolella muodostui lähes parinkymmenen miehen porukka, joka kesti Vaarannousun alle saakka. Kovana nousijana tunnettu Heikkinen pystyi lopulta kiipeämään voittoon.

– Alussa oli pieni ero, se piti hiihtää nopeasti kiinni. Kyllä kroppa toimii, mutta jalat on vielä tuolla Karhunkierroksella. Olin viime viikon Rukalla, on ollut aika tukkoiset, kertoi Heikkinen.

Heikkinen tunnusti, ettei kisan voitto irronnut helpolla.

– Luusuan Ari on kehittynyt paljon. Ihan kunnolla pisti hanttiin kyllä. Vielä on tehtävää, mutta oikea suunta, sanoi Heikkinen antaen rutkasti kunnioitusta päivän kovimmalle haastajalle.

Aateli Racen toiseksi ylsi siis Luusua, joka jäi 4,8 sekuntia Heikkisestä. Kolmanneksi kiilasi haastajaryhmän Joni Mäki Pyhäjärven Pohdista jääden 19,5 sekuntia voittajalle.

Kommentoi Facebookissa