Kaksi ulkomaalaista miestä yritti puuttua linja-auton kulkuun – KRP vaatii vangittavaksi, ei tutkita terroristisina tekoina

Välikohtauksen aiheuttanut mies oli yllättäen noussut istuimeltaan ja puuttunut kuljettajan ajoon Uuraisilla.

Välikohtauksen aiheuttanut mies oli yllättäen noussut istuimeltaan ja puuttunut kuljettajan ajoon Uuraisilla. (Kuvituskuva Fotolia)

Kahdessa eri tapauksessa linja-auton matkustajan epäillään hyökänneen kuljettajan kimppuun.

LIIKENNETUHOTYÖ Keskusrikospoliisi vaatii kahta henkilöä vangittavaksi liittyen alkuviikolla tapahtuneisiin välikohtauksiin linja-autoissa. Toisen miehen epäillään yrittäneen puuttua linja-auton kulkuun Uuraisilla tiistain ja keskiviikon välisenä yönä ja toisen miehen epäillään puuttuneen linja-auton kulkuun Loimaalla tiistaina iltapäivällä.

Molempia miehiä vaaditaan vangittaviksi todennäköisin syin liikennetuhotyön yrityksestä epäiltyinä. Tekoja ei tällä hetkellä tutkita terroristisina tekoina. Esitutkinta asiassa on vielä alussa ja toistaiseksi poliisi ei ole saanut viitteitä siitä, että tapausten välillä olisi yhteyttä. Teot ovat itsenäisiä, eivätkä rikoksesta epäillyt ilmeisesti tunne toisiaan.

Uuraisilla yöllä noin kello yhden aikaan tapahtuneessa välikohtauksessa linja-auto oli lähtenyt Helsingistä ja oli matkalla Ouluun. Poliisin saaman tiedon mukaan välikohtauksen aiheuttanut mies oli yllättäen noussut istuimeltaan ja puuttunut kuljettajan ajoon.

Etummaisilla penkkiriveillä matkustaneet henkilöt olivat huomanneet tilanteen välittömästi ja onnistuneet taltuttamaan epäillyn. Hänet painettiin lattiaan ja pidettiin paikoillaan Sisä-Suomen poliisilaitoksen partion saapumiseen saakka.

Myös Loimaalla vastaavan luonteisessa välikohtauksessa matkustajan epäillään puuttuneen linja-auton kulkuun. Tilanteessa ei tapahtunut henkilö- tai omaisuusvahinkoja.

Molemmat rikoksesta epäillyt ovat noin 30-vuotiaita ulkomaalaisia mieshenkilöitä. He ovat kotoisin eri maista. MTV:n tietojen mukaan miehet ovat turvapaikanhakijoita, jotka ovat saaneet kielteisen päätöksen hakemukseensa. Poliisi ei ota mitään kantaa miesten turvapaikkastatukseen.

Teon motiivit eivät ole vielä täysin selvät. Tapahtumien kulku on kuitenkin poliisilla suurin piirtein selvillä.

Lue myös: Kansalaisuuden voisi jatkossa myös menettää – ”Terrorismirikoksista tuomitut ovat menettäneet lojaliteettinsa Suomea kohtaan”

Kommentoi Facebookissa