Kalle Rovanperä teki rajun ratkaisun – ei puolusta mestaruuttaan

Kalle Rovanperä tositoimissa Japanin MM-rallissa. (Kuva Toyota Gazoo Racing)

Kalle Rovanperä ajaa rallin MM-sarjassa vain osan kaudesta 2024. Hän haluaa latailla akkujaan.

RALLI Toyotalta MM-rallitiimistä saatiin maanantaina uutispommi. Kalle Rovanperä jatkaa tallissa monivuotisella sopimuksella, mutta ei puolusta maailmanmestaruuttaan 2024 ajaessaan vain puolet MM-sarjasta.

Rovanperän jäähdyttely jää yhteen kauteen. Hän ajaa täyden MM-kauden taas 2025.

Rovanperä perustelee päätöstään akkujen lataamisella.

– Päätöksen takana on monia syitä. Mutta suurin niistä on se, että olen ajanut rallia nyt 15 vuotta, mikä on minulle aika pitkä aika, 23-vuotias Rovanperä kertoo yhteistyökumppaninsa peliyhtiö Unibetin videolla.

– Viime rallikaudet ovat olleet mahtavia, mutta myös hyvin kuluttavia sekä henkisesti että fyysisesti. Täysipäiväinen rallin ajaminen ympäri maailmaa sekä MM-titteleistä taisteleminen ovat vieneet minulta todella paljon aikaa ja energiaa, Rovanperä taustoittaa päätöstään.

– Siksi koen, että ensi vuonna minun on hyvä ajaa vain puolikas WRC-kausi, jotta saan ladattua akkuja sekä virkistettyä mieltäni. Sen jälkeen olen taas valmis ajamaan täysiä MM-kausia ja taistelemaan maailmanmestaruuksista täydellä teholla, hän jatkaa.

Rallin MM-sarjan kaudella 2024 ajetaan yhteensä 13 MM-osakilpailua, joista Rovanperä ja hänen kartturinsa Jonne Halttunen ajavat puolet. Päätös valikoiduista MM-ralleista tehdään yhdessä Toyotan kanssa.

Lisääntyvää vapaa-aikaansa Kalle Rovanperä aikoo viettää muun muassa muiden moottoriurheiluharrastustensa parissa. Luvassa on ainakin drifting-kisoja sekä mahdollisesti myös muita moottoriurheilutapahtumia.

Lue myös: Kalle Rovanperällä ei jakoa voittoon Japanissa

Kommentoi Facebookissa