Kärpät on todella lähellä runkosarjavoittoa – vain totaalinen sulaminen voi estää

Kärpät kamppailee kiekkoliigan kärkipaikasta.

Kärpät kamppailee kiekkoliigan kärkipaikasta. (Kuva AOP)

Kärpille riittää runkosarjan voittonsa varmistamiseen enää muutama voitto. Keskiviikkona Kärpät pehmitti HPK:n 4-1.

JÄÄKIEKKO Kärpät voitti SM-liigan viime kevään finalistien kohtaamisessa keskiviikkona Oulussa HPK:n 4-1. Voitollaan Kärpät nousi entistä lähemmäksi runkosarjan voittoa.

Kärpät johtaa sarjaa nyt yhdeksän pisteen erolla toisena olevaan Tapparaan. Kärpät on pelannut Tapparaa yhden ottelun vähemmän. Tapparalla on jäljellä runkosarjasta kuusi ja Kärpillä seitsemän ottelusta.

Vaikka Tappara voittaisi kaikki viimeiset ottelunsa, riittäisi Kärpille runkosarjavoittonsa varmistamiseen kolme voittoa varsinaisella peliajalla sekä yksi piste neljästä muusta ottelustaan. Haaste ei ole Kärpille todellakaan vaikea.

Tappara saa vielä taistella runkosarjan kakkospaikastaan. Yhden ottelun Tapparaa vähemmän pelannut Lukko voitti keskiviikkona Ilveksen 2-0 ja nousi sarjan kolmospaikalle. Lukko on Tapparaa viisi pistettä perässä.

TPS:n toiveet pudotuspelipaikasta heikkenivät entisestään, vaikka joukkue voitti kotiottelussaan KalPan 4-2. Viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni oleva Ässät murjoi Jyväskylässä JYPin 6-2 ja on TPS:ää yhdeksän pistettä edellä tasapisteissä KalPan kanssa.

Hyvin todennäköisesti säälipudotuspeleissä pelaavat HPK, JYP, Ässät ja KalPa. HPK ja JYP saanevat kotiedun.

TPS:n lisäksi SaiPa, Pelicans, Jukurit ja Sport, tyhjennysmyyntijoukkueet, päättävät kautensa runkosarjaan. Kärppien, Tapparan, Lukon ja Ilveksen lisäksi suoraan puolivälieriin ovat menossa KooKoo ja HIFK.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonat oli pilata vuosisadan jääkiekkoihmeen – ”Jos nyt häviätte noille suomalaisille…”

Kommentoi Facebookissa