Keskustan ministerit vaihtuvat – Annika Saarikko saa sote-sotkut pöydälleen

Annika Saarikko on saanut olla jo median ristitulessa uuden alkoholilain vaiheita selittäessään.

Annika Saarikko on saanut olla jo median ristitulessa uuden alkoholilain vaiheita selittäessään. (Kuva AOP)

Jo hallitusneuvotteluissa sovittiin, että perhe- ja peruspalveluministeri vaihtuu puolivälissä.

HALLITUS Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nimittää tänään uudeksi perhe- ja peruspalveluministeriksi Annika Saarikon. Suurta dramatiikkaa ei Juha Rehulan väistymiseen liity, vaihdos oli sovittu jo hallitusneuvotteluissa.

Kyseinen ministeripesti on jyvitetty keskustalle, ja Annika Saarikko toivoi voivansa aloittaa ministerintoimen vasta hallituskauden puolivälissä. Hänellä on miehensä kanssa pieni poika, joka täyttää syksyllä kolme vuotta.

Saarikko on varsinaissuomalainen 33-vuotias kansanedustaja, luokanopettajan koulutuksen sekä filosofian maisterin tutkinnon suorittanut. Mediatutkimustakin lukeneena hänen gradunsa käsitteli Matti Vanhasen avioerojulkisuutta Ilta-Sanomissa vuonna 2005.

Keskustan varapuheenjohtaja on lisäksi Turun kaupunginvaltuutettu, muun muassa Suomen 4H:n, alkiolaisen Kerttu-verkoston, Marttojen ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton jäsen sekä tiiviisti mukana luterilaisen kirkon toiminnassa. Saarikko tunnustautuu myös Metsolat-faniksi, hän osaa ulkoa 40 jakson tapahtumakulun.

Hallituksessa Annika Saarikko saa pöydälleen keskustan sote-ministerin tehtävät, vaikka soppa on tällä hetkellä siinä mallissa, että keitosta hämmennetään aktiivisesti pääministeriä myöten. Hallituksessa on tällä hetkellä 17 ministeriä.

Entinen perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula pääsee nyt viettämään kesälomaansa.
Entinen perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula pääsee nyt viettämään kesälomaansa. (Kuva Valtioneuvoston kanslia/ Sakari Piippo)

Kommentoi Facebookissa