Kolmen suomalaisen epäillään jääneen lumivyöryn alle Norjassa – ”Toivomme parasta ja pelkäämme pahinta”

Etsintöihin on osallistunut muun muassa kaksi helikopteria sekä kymmeniä vapaaehtoisia etsijöitä.

Etsintöihin on osallistunut muun muassa helikoptereita sekä kymmeniä vapaaehtoisia etsijöitä. (Kuva Norsk Folkehjelp)

Etsintäalueella sijaitsevalle suurelle lumivyöryalueelle johtaa hiihtojälkiä.

LUMIVYÖRY Pohjois-Norjassa, Suomen käsivarren päässä sijaitsevan Blåbärfjelletin alueella, on kadonnut neljän hengen seurue, johon kuuluu kolme suomalaismiestä ja ruotsalaisnainen. Ryhmään viidentenä kuulunut ruotsalainen mies hälytti apua, kun hän ei saanut muihin yhteyttä matkapuhelimella.

Tromssan poliisi kertoo, että alueella on ollut muun muassa muutamia satoja metrejä ja puolisen kilometriä pitkä lumivyöry. Viranomaistietojen mukaan lumivyöryalueelle johtavat hiihtojäljet.

– Me toivomme parasta, mutta pelkäämme pahinta, kommentoi etsintäoperaatiota koordinoiva Morten Augensen Aftenposten-lehdelle.

Ryhmä oli matkalla 1 440 metrin korkeudessa sijaitsevalle tunturin huipulle. Etsintöihin on osallistunut muun muassa Norjan armeija, helikoptereita, kymmeniä Norsk Folkehjelpin ja Norjan Punaisen Ristin vapaaehtoisia sekä pelastuskoiria.

Etsinnät jouduttiin keskeyttämään eilen lumivyöryvaaran ja huonon sään johdosta. Operaatiota jatketaan tänään. Poliisin mukaan alueella ei ole autiotupia, joihin ryhmä olisi voinut hakeutua suojaan. Kadonneet on viimeksi havaittu keskiviikkona iltapäivällä.

Lue myös: Rajavartioston pienoiskopteri löysi kadonneen – kylmettynyt vanha mies makasi metsässä

Kommentoi Facebookissa