Koripalloilusta kuuluu kummia – suomalaistulokkaasta viikon pelaaja

Lauri Markkanen on suomalaisen koripalloilun kaikkien aikojen kovimpia lupauksia.

Lauri Markkanen on suomalaisen koripalloilun kaikkien aikojen kovimpia lupauksia. (Kuva AOP)

Arizonan yliopiston Lauri Markkasella ovat koko, kyvyt ja geenit kohdallaan.

KORIPALLO Yhdysvalloissa Arizonan yliopiston kookas laitahyökkääjä, vasta 19-vuotias Lauri Markkanen, on valittu koko yliopistosarjan viikon pelaajaksi.

Markkanen – 213 senttiä ja 113 kiloa – heitti 12 ottelun voittoputkessa olevan Arizona Wildcatsin paidassa viime viikolla keskimäärin 20,5 pistettä otteluissa ja haki 7,5 levypalloa. Jyväskyläläisen Honsun kasvatti upotti myös pelitilanneheitot 63,6 prosentin tarkkuudella, kolmoset osuivat 80-prosenttisesti.

Ei Lauri Markkanen suomalaisille koripallopiireille kuitenkaan mikään tuntematon kyky ole. Hän oli vuonna 2015 alle 18-vuotiaiden EM-kisojen ja vuonna 2016 alle 20-vuotiaiden EM-kisojen korikuningas ja valittiin myös turnauksen tähdistöviisikkoon.

Lauri Markkaselle tarjottiin jo 16-vuotiaana ammattilaissopimusta Espanjan Sevillaan, mutta isä kielsi alaikäisen poikansa lähdön. Laurin isä on entinen maajoukkuetason koripalloilija Pekka Markkanen, äiti Riikka on esiintynyt myös maajoukkuepaidassa ja saavuttanut SM-hopeaa.

Asiantuntijoiden mukaan uusi suomalainen koripallotähti varataan ammattilaissarja NBA:n varaustilaisuudessa ensimmäisten kymmenen pelaajan joukossa vuonna 2017.

Kommentoi Facebookissa