Korisliigan suursuosikki on ollut täysin ylivoimainen kotiparketillaan – ”Vierasjoukkueille se vaikein paikka pelata”

Teemu Rannikolla on ollut joukkueelle iso merkitys matkalla kohti Pantteri-patsaan nostoa.

Teemu Rannikolla on ollut joukkueelle iso merkitys matkalla kohti Pantteri-patsaan nostoa. (Kuva AOP)

Runkosarjan voittava Salon Vilpas ei ole hävinnyt kertaakaan kotonaan kuluvalla kaudella.

KORIPALLO Salon Vilpas on hallinnut suvereeniin tapaan Korisliigan runkosarjaa tällä kaudella. Vaikka pelejä on vielä muutama jäljellä, viime kauden hopeajoukkue on jo varmistanut runkosarjan voiton.

– Onhan se hieno saavutus, että voittaa runkosarjan kahtena vuonna putkeen. Meillä oli alkuun haasteita, kun oli uusia pelaajia ja jonkin verran loukkaantumisia. Mutta yllättävän nopeasti kaikki lähti lopulta rullaamaan, Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo kertoo.

Vilpas on ollut huikeassa vireessä etenkin kotiparketillaan, sillä talven kotisaldo on Salohallissa täysin puhdas. 16 ottelusta on tullut sama määrä voittoja. Viimeksi kaatui viime vuoden mestari Joensuun Kataja 1 777 katsojan edessä lukemin 113–84 (69–38).

– Kyllä nämä tilastot kertovat sen, että meidät on vaikea voittaa etenkin kotiyleisön edessä. Kyllä se niin taitaa olla, että Salohalli on tällä hetkellä vierasjoukkueille se vaikein paikka pelata, Iisalo sanoo.

Vilppaassa on ollut onnistujia laajalla rintamalla. Iisalo kiittelee, että koossa on tällä kaudella ollut tasapainoinen joukkue.

– Vaikka välillä on ollut yksi tai kaksi huippupelaajaa kokoonpanosta poissa, niin se ei ole näkynyt tuloksessa. Pelkkiä tilastojakin kun katselee, niin me olemme kehittyneet paljon viime kaudesta. Joukkue on tehnyt kahdeksan, yhdeksän pistettä enemmän kuin vuosi sitten. Se on todella paljon ja kertoo siitä kehityksestä, mikä joukkueessa on ollut, Iisalo jatkaa.

Viime kaudella Vilpas voitti myös runkosarjan, mutta hyytyi finaalisarjassa Katajaa vastaan. Nyt kaikki on tähdätty siihen, että Salossa on aika juhlia seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta.

Iisalo myöntää, että Katajasta Vilppaaseen siirtyneellä konkaripelaajalla Teemu Rannikolla on ollut joukkueelle iso merkitys matkalla kohti Pantteri-patsaan nostoa.

– Hän on ollut se X-factor, joka on nostanut joukkueen tekemisen uudelle tasolle. Teemun kokemus ja pelillinen anti on ollut meille isoja asioita tällä kaudella.

Susijengi eli Suomen koripallomaajoukkue on saanut kansan liikkeelle maaotteluihin ja Lauri Markkasen esitykset NBA-seura Chicago Bullsissa ovat lähes päivittäin urheilu-uutisten pääaiheita. Iisalo on mielissään siitä nosteesta, joka salolaisella koripallolla on ollut viime vuodet.

– On vaikea sanoa, johtuuko buumi Susijengistä tai Markkasesta ja vai siitä pitkäjänteisestä työstä, mitä Salossa on tehty viime vuodet. Melkein sanoisin, että jälkimmäisestä. Täällä ovat asiat kyllä erittäin hyvin tällä hetkellä, Iisalo huomauttaa.

Kommentoi Facebookissa