Krista Pärmäkoski avasi kautensa voitolla – Ristomatti Hakola nujersi Iivo Niskasen

Ristomatti Hakola otti kisassa harvinaisen iivo Niskasen päänahan.

Ristomatti Hakola otti kisassa Iivo Niskasen harvoin viedyn päänahan. (Kuva Heidi Lehikoinen)

Suomen hiihtohuiput avasivat kilpailukautensa Rovaniemellä Suomen Cupissa.

MAASTOHIIHTO Jämin Jänteen Ristomatti Hakola ja Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkoski veivät voitot, kun Suomen Cup jatkui Rovaniemellä perinteisen normaalimatkoilla.

Ristomatti Hakola nujersi Iivo Niskasen 29,8 sekunnin erolla. Lari Lehtonen oli 15 kilometrin perinteisen kisassa kolmas.

– Jos joku päänahka lämmittää eniten, kyllä se on Iivo Niskasen päänahka, niitä olen urallani ehkä pari kertaa saanut, Hakola sanoi.

Hakola veikkasi maltillisesti Niskasen hiihtävän Rukan maailmancupissa kuitenkin vielä pari minuuttia kovempaa.

– Oma hiihto oli ihan hyväntuntuista. Ekalla kierroksella Vuorisen Late tuli peesiin, mutta ajattelin, etten anna tulla peesissä, oli mentävä eka kierros lujaa ja pudotettava hänet. Siitä vaan tasaista vauhtia, kuuntelin Iivon väliaikaa. En olisi pystynyt kiristämään yhtään, Hakola tuumi.

Kautensa avanneen Krista Pärmäkosken jälkeen Johanna Matintalo oli toinen 28,7 sekuntia hävinneenä, Laura Mononen oli kymmenen kilometrin matkalla kolmas.

– Oisin ehkä toivonut aavistuksen teknisesti parempaa hiihtoa. Hiihtäminen meni ehkä vähän hätäiseksi, mutta oli siinä paljon hyvääkin, tiistaista asti Rovaniemellä harjoitellut Pärmäkoski sanoo.

Sunnuntaina Rovaniemellä hiihdetään sprintit perinteisellä tyylillä.

  • Lähde Suomen Hiihtoliitto

Lue myös: Maastohiihtomaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi Matti Haavisto – Krista Pärmäkosken valmentaja

Kommentoi Facebookissa