Krista Pärmäkoski avasi Suomen mitalitilin – heti avausmatkalta olympiapronssia!

Pohjoismaista hallintaa, palkintokorokkeelle nousivat Norjan Marit Björgen, Ruotsin Charlotte Kalla ja Suomen Krista Pärmäkoski.

Pohjoismaista hallintaa, palkintokorokkeelle nousivat Norjan Marit Björgen, Ruotsin Charlotte Kalla ja Suomen Krista Pärmäkoski. (Kuva AOP)

Mitali oli Krista Pärmäkoskelle ensimmäinen henkilökohtainen olympiamitali,

OLYMPIALAISET Pyeongchangin talviolympialaiset käynnistyivät maastohiihdon osalta naisten yhdistelmähiihdolla, jossa 7,5 kilometrin perinteisen matkan jälkeen oli vuorossa sama matka vapaalla hiihtotyylillä.

Suomelta matkaan lähti nelikko, jossa suurimmat toiveet kohdistuivat Krista Pärmäkoskeen. Pärmäkoski pysyikin hyvin koko matkan pääjoukon mukana, sen sijaan muut suomalaiset joutuivat varsinkin vapaan osuudella yksi kerrallaan antamaan vauhdissa periksi. Norjan kokenut Marit Björgen vastasi pääosin vauhdinpidosta.

Pari kilometriä ennen maalia Ruotsin Charlotte Kalla iski nousussa, ja sai nopeasti pienen etumatkan. Krista Pärmäkoski ylsi taistelemaan mitaleista ohittaessaan Ruotsin Ebba Anderssonin ja yrittäessä pysyä toisena hiihtäneen Björgenin kannassa.

Loppusuoralle tultaessa Charlotte Kallan etumatka oli pysynyt selvänä, yhtä vakuuttavasti Björgen hiihti toiseksi 7,8 sekuntia jäljessä ja iloisesti tuulettanut Krista Pärmäkoski ylitti maaliviivan 10,1 sekuntia voittajalle hävinneenä. Ebba Andersson jäi suomalaiselle lopulta vajaan sekunnin.

– Tämä oli mielettömän tärkeä juttu. Täytyy olla ylpeä, että pysyin vauhdissa mukana ja pystyin hiihtämään palkintokorokkeelle. Vaikka tässä on ollut sairasteluakin ja kaikkea, näyttäisi siltä, että kunto on hyvä, helpottunut pronssimitalisti kommentoi.

Mitali oli Krista Pärmäkoskelle ensimmäinen henkilökohtainen olympiamitali, aikaisemman viestihopean jatkoksi. Kerttu Niskasen sijoitus oli lopulta 16, voittajasta 1.30,3 jääneenä, Laura Mononen oli sijalla 19 eroa kärkeen 2.08,1. Nuori Johanna Matintalo selviytyi maaliin sijalla 24, voittajasta 2.17,5 perässä.

Kommentoi Facebookissa