Kuolonkolarissa osallisena varastettu auto – vangitun kuljettajan veressä useita eri huumausaineita

Vangittavaksi määrätyllä miehellä on runsaasti aikaisempaa rikostaustaa.

Vangittavaksi määrätyllä miehellä on runsaasti aikaisempaa rikostaustaa. (Kuva AOP)

Parikymppinen mies vangittiin muun muassa kuolemantuottamuksesta ja törkeästä rattijuopumuksesta epäiltynä.

LIIKENNETURVALLISUUS Liperissä, Ylämyllyllä Polvijärventiellä sattui 22.10. aamulla klo 05.55 kahden henkilöauton välinen kolari, jossa tapahtui vakavia henkilövahinkoja. Kolarissa menehtyi yksi ihminen ja kaksi henkilöä loukkaantui.

Onnettomuuspaikka on moottoritien ylittävän sillan kohdalla. Polvijärven suunnasta suurta nopeutta ajanut henkilöauto ajautui kylki edellä Marjalan suunnasta ajaneen henkilöauton keulaan. Sivuluisuun joutuneen auton matkustaja kuoli ja molemmat kuljettajat loukkaantuivat.

Sivuluisuun joutuneen auton kuljettaja pääsi pois sairaalahoidosta sunnuntaina 27.10. ja poliisi otti hänet kiinni rikoksesta epäiltynä. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi auton kuljettajana toimineen vuonna 1998 syntyneen joensuulaisen miehen todennäköisin syin epäiltynä törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, vammantuottamuksesta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta.

Tutkinnassa on selvinnyt, että onnettomuusauto oli anastettu kolaria edeltävänä yönä Joensuusta. Kuljettajalle suoritetussa huumetestauksessa hänen elimistöstään löytyi monia eri huumausaineita.

Vangitsemisen erityisenä perusteena käytettiin rikollisen toiminnan jatkamisvaaraa ja rikoskierteen katkaisua, sillä vangittavaksi määrätyllä miehellä on runsaasti rikostaustaa muun muassa huumausaine- ja omaisuusrikollisuudesta. Syyte asiassa on nostettava viimeistään tammikuussa 2020.

Lue myös: Joka kolmannessa kuolonkolarissa kuljettaja on päihtynyt – kyydissä olevat käyttävät vain harvoin turvavöitä

Kommentoi Facebookissa