Kyseenalainen ennätys? – Poliisi on ottanut miehen kiinni viidessä vuodessa lähes 500 kertaa

Rikokset ovat pääsääntöisesti näpistyksiä, ja poliisilakiin perustuvia yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi tehtyjä kiinniottoja.

Rikokset ovat pääsääntöisesti näpistyksiä, ja poliisilakiin perustuvia yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi tehtyjä kiinniottoja. (Kuva AOP)

Yksin vuoden 2018 aikana lappeenrantalaismiehellä on kiinniottoja 178 kappaletta.

KIINNIOTOT Lappeenrantalainen noin 65-vuotias mies saattaa pitää hallussaan kyseenalaista ja mahdollisesta tilastoimatonta ennätystä poliisin tekemien kiinniottojen määrässä.

Vuoden 2018 aikana miehellä on erinäisistä pienistä rikoksista kiinniottoja, jotka ovat pääsääntöisesti näpistyksistä ja poliisilakiin perustuvia yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi tehtyjä, Kaakkois-Suomen poliisin toiminta-alueella 178 kertaa. Satunnaisia kertoja miehen vapaus saman vuorokauden aikana on kestänyt tunnista kahteen.

Valtaosa kiinniotoista on Lappeenrannan poliisissa. Jonkinlaista kotiseuturakkautta osoittanee, että vuoden 2018 aikana hän on ollut kiinniotettuna Itä-Suomen poliisialueella neljästi ja Hämeessä vain kertaalleen. Todistettavasti hän on kertaalleen käynyt lähes ulkomailla oltuaan tammikuussa 2017 kiinniotettuna Maarianhaminassa.

Vuoden 2013 jälkeen miehellä on poliisin rekisterissä 458 kiinniottomerkintää, joista viimeisin 22.12.2018 Lappeenrannassa.

Lue myös: Sarjasyömäri ei aio lopettaa ”ilmaisia illallisia” – tuomittu vuosien varrella useista vastaavista teoista

Kommentoi Facebookissa