Lainojen yhdistäminen auttaa saamaan taloutesi paremmin hallintaan

Kuva Pexels

Listasimme viisi perusteltua syytä lainojen yhdistämiselle.

Oletko yksi niistä tuhansista suomalaisista, joilla on useampi laina? Tuntuuko maksuaikataulujen ja kulujen seuraaminen ja maksaminen kuormittavalta?

Jos vastasit kyllä molempiin kysymyksiin, voisi lainojen yhdistäminen helpottaa taloutesi hoitoa. Lainatuotteiden viidakko on aikamoinen ja sinulla voi olla useita erityyppisiä lainoja, joissa kaikissa on eri ehdot, maksut sekä eräpäivät.

Yhdistelylainan avulla saat selkeyttä lainanmaksuun ja säästät selvää rahaa.

Mikä ihmeen yhdistelylaina?

Monet rahoituslaitokset tarjoavat niin kutsuttua yhdistelylainaa, jonka avulla voi nimensä mukaisesti yhdistää olemassa olevat lainasi yhdeksi. Yhdistelylaina ei kuitenkaan ole erillinen lainatyyppi, vaan se on kulutusluotto, jonka avulla voit yhdistää useamman pienen lainan suuremmaksi yhdeksi lainaksi. Sen sijaan, että joudut pitämään silmällä usean lainan kuluja ja sopimuskiemuroita, on sinulla yhdistelylainan avulla mahdollisuus yksinkertaistaa taloutesi kulurakennetta.

Yhdistelylaina on vakuudeton laina, kuten muutkin kulutusluotot. Kuten kaikissa lainoissa, myös yhdistelylainojen ehdot vaihtelevat lainanmyöntäjästä riippuen. On siis tärkeää, että käyt ne tarkkaan läpi, jotta löydät sinulle parhaiten sopivimman lainan. Lainojen vertailussa sinua auttaa Moneezy-sovellus, joka vertailee lainat puolestasi perustuen antamiisi tietoihin – täysin ilmaiseksi.

Lainojen yhdistäminen kannattaa

Vanhojen lainojen yhdistämiselle on montakin hyvää syytä. Tässä viisi perustelua sille, miksi lainojen yhdistäminen todellakin kannattaa:

1 Vähentää kuukausittain juoksevia kuluja.

2 Pidempi maksuaika – saat enemmän vapautta taloutesi suunnitteluun.

3 Säästät aikaa, vain yksi maksu hoidettavaksi ja yksi eräpäivä muistettavaksi.

4 Taloudenhoito helpottuu, sillä sinun tulee hallita vain yhtä lainaa useamman sijasta.

5 Mahdollisuus saada sovittua pienempi korko lainallesi ja yksi laina on helpompi kilpailuttaa jatkossa.

Yhdistämällä lainasi saat siis taloutesi hallintaan selkeyttä ja vapautta. Vapautat aikaa tärkeämmille asioille, kuten esimerkiksi perheelle ja harrastuksille, sillä sinulla on vain yksi maksu hoidettavana. Samalla juoksevat kuukausittaiset kulusi todennäköisesti vähenevät, sillä et maksa enää useampaa lainanhoito-, kuukausi- ja tilinhoitomaksua sekä laskutuslisää. Yksi laina on myös todennäköisesti helpompi kilpailuttaa tulevaisuudessa, kun etsit jälleen parempaa rahoitusvaihtoehtoa lainallesi.

Näin yhdistät ottamasi lainat

Valittuasi tarpeisiisi sopivimman tuotteen, voit hakea lainaa haluamaltasi rahoituslaitokselta. Lainojen ehdot voivat vaihdella paljonkin eri lainanmyöntäjien kesken. Lisäksi, yhdistelylainaa voi hakea kahdella tapaa:

  • Voit hakea lainaa suoraan tarvitsemallesi summalle. Tällöin lasket itse pienempien lainojesi yhteissumman ja maksat pienemmät lainat itse pois saamallasi uudella lainalla.
  • Annat rahoituslaitoksen maksaa pienemmät lainat pois puolestasi. Tällöin lainantarjoaja hoitaa vanhempien lainojen maksamisen, eikä sinun tarvitse huolehtia niistä enää.

Lainojen yhdistäminen on siis erinomainen ratkaisu, jos sinulle on kertynyt useampi pienempi laina, tai olet joutunut velkakierteeseen. Saat taloutesi paremmin hallintaan, kun sinulla on vain yksi laina hoidettavana. Kun olet päättänyt millä tavalla haluat yhdistää lainasi ja minkä lainanantajan valitset, tulee sinun vain huolehtia uuden lainasi kuukausittaisesta lyhentämisestä.

Artikkeli on yhteistyökumppanimme tuottamaa sisältöä

Kommentoi Facebookissa