Las Vegasin uuteen NHL-joukkueeseen kaksi suomalaista – uusia siirtoja odotettavissa

Erik Haula vaihtoi Minnesota Wildin pelipaidan uuden Vegas Golden Knightsin univormuun.

Erik Haula vaihtoi Minnesota Wildin pelipaidan uuden Vegas Golden Knightsin univormuun. (Kuva AOP)

NHL:n palkintogaalassa voittopokaalit jäivät suomalaisilta saavuttamatta.

JÄÄKIEKKO Las Vegasissa pidettiin viime yönä odotettu NHL:n palkintogaala, jonka yhteydessä paikallinen uusi NHL-joukkue Vegas Golden Knights julkisti pelaajakokoonpanonsa.

Ammattilaissarjan laajennusjoukkue sai valita jokaiselta muulta NHL-joukkueelta yhden pelaajan, jota ei ollut suojattu. Tarjolla oli koviakin nimiä, mutta pelikaupungin pelaajahankinnoista vastaavat neuvottelivat muutamassa tapauksessa itselleen etuja jatkossa sillä, että jättivät vapaasti varattavissa olevan tähden ottamatta.

Suomalaisittain eniten huhuja liikkui Anaheimin luottopuolustaja Sami Vatasen siirrosta Las Vegasiin. Vegas teki kalifornialaisten kanssa poikkeussopimuksen, jolla se jätti Ducksin parhaat puolustajat ottamatta mutta värväsi kaksi muuta pelaajaa.

Jopa seitsemän suomalaismaalivahtia oli tarjolla, mutta Vegasin valinta oli mestarijoukkue Pittsburgh Penguinsista napattu kokenut Marc-André Fleury tukenaan nuori kakkosmaalivahti Calvin Pickard Colorado Avalanchesta.

Kaksi suomalaista ritareiden riveihin kuitenkin saatiin. Minnesota Wildin porilaislähtöinen hyökkääjä Erik Haula olisi kesällä päätynyt sopimuksettomaksi vapaaksi agentiksi, mutta nyt hän teki tulokasjoukkueen kanssa monivuotisen sopimuksen.

Arizona Coyotesissa vähälle peliajalle jäänyt Teemu Pulkkinen oli Vegasin toinen suomalaisvalinta, joka yllätti asiantuntijat. NHL:n siirtoikkuna avautuu jälleen tänään, ja odotettavissa on useita muita pelaajasiirtoja NHL-joukkueiden kesken.

Palkintogaalan kiinnostavista pokaaleista vuoden tulokkaaksi valittiin äänivyöryllä Toronto Maple Leafsin Auston Matthews, myös ehdolla ollut Patrik Laine jäi toiseksi saatuaan kolme ykkössijaa ja Matthews peräti 164. Edmonton Oilersin nuori kapteeni Connor McDavid valittiin liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi, Hart Trophyn lisäksi hän sai pelaajien päättämän parhaan pelaajan Ted Lindsay -palkinnon.

Minnesota Wildin Mikael Granlund oli ehdolla herrasmiespelaajan Lady Byng Trophyn saajaksi ja Mikko Koivu parhaan puolustavan hyökkääjän Selke Trophyyn, mutta ykkössija jäi kaksikolta tällä kerralla saavuttamatta.

Kommentoi Facebookissa