Lauri Markkanen johti Utahin tärkeään voittoon

Lauri Markkanen siirtyi syksyllä 2022 Utah Jazzin NBA-joukkueeseen. (Kuva NBA)

Lauri Markkasen panos on ollut ratkaiseva Utah Jazzin kahdessa viimeisessä voitossa NBA:ssa. Taistelu pudotuspelipaikasta on tiukkaa.

KORIPALLO Lauri Markkasen vahva meno NBA:ssa on jatkunut All Star -tapahtuman jälkeen. Lauantaina Markkanen auttoi Utah Jazzin toiseen perättäiseen voittoonsa oltuaan joukkueensa paras pistemies.

Jazz nappasi San Antonio Spursista kotivoiton koriluvuin 118-102. Voitollaan Utah varmisti, ettei viime vuosikymmenten huippuseura San Antonio pääse pudotuspeleihin.

Markkanen oli ottelun tehokkain 27 pisteellään. Markkanen korjasi myös neljä levypalloa.

Markkasen tarkkuus oli kelpo luokkaa myös kolmen pisteen kaaren takaa. Seitsemästä heittoyrityksestään hän laittoi kolme sisään.
Ottelun toiseksi tehokkain pistemies oli San Antonion Jeremy Sochan. Hän sai kasaan 22 pisteen saaliin.

Voitto oli Jazzille toinen peräkkäinen. Edellisessä ottelussaan Jazz väänsi 120-119 -jatkoaikavoiton Oklahoma City Thunderista. Siinä ottelussa Markkanen heitti 43 pistettä.

Jazz on NBA:n läntisessä konferenssissa yhdeksäntenä. Kuusi parasta etenee suoraan pudotuspeleihin ja sijoille 7-10 päätyneet joukkueet pelaavat pudotuspelikarsinnat.

Runkosarjasta on jäljellä parisenkymmentä kierrosta. Jazzilla on mahdollisuuksia vielä suoraan pudotuspelipaikkaan, mutta seura voi myös jäädä rannalle puolivälieräkarsinnoista kokonaan. Sijoilla 7-13 marginaalit ovat tällä hetkellä pienet.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Olli Jokiselle ja Jukureille helpotus – ”Iso voitto meille”

Kommentoi Facebookissa