Led Zeppelin -ikoni improvisoi suomalais-brittiläisessä superkokoonpanossa

Idea konserttiin syntyi vuonna 2016 Yhdysvalloissa, missä kolmikko oli kouluttamassa musiikin opiskelijoita mestarikurssilla.

Idea konserttiin syntyi vuonna 2016 Yhdysvalloissa, missä kolmikko oli kouluttamassa musiikin opiskelijoita mestarikurssilla. (Kuva Savoy-teatteri)

Savoy-teatteri tuo John Paul Jonesin, Magnus Lindbergin ja Anssi Karttusen trion Helsinkiin.

MUSIIKKI Keskiviikkona 5.4. Savoy-teatterin lavalla esiintyy brittiläis-suomalainen superkokoonpano Kolme kojoottia – Tres Coyotes. Konsertissa soittavat Led Zeppelin -basisti ja musiikin monitoimimies John Paul Jones, sellisti Anssi Karttunen ja palkittu nykysäveltäjä, pianisti Magnus Lindberg.

Faneilleen John Paul Jones huomauttaa, että luvassa ei ole Led Zeppelin -nostalgiaa, vaan kuultava harvinainen konsertti perustuu kolmikon improvisaatioon. Luvassa on intiimi ilta täynnä yllätyksiä, instrumentteina ainakin basso, piano, sello ja jopa mandoliini.

Sellisti Anssi Karttusen mukaan improvisaatio ei noudata mitään erityistä genreä.

Improvisaatiomme ei sijoitu mihinkään tiettyyn laatikkoon, vaan etsimme uusia suuria ja avoimia laatikoita, joihin mahtuu mahdollisimman paljon siitä kokemuksesta, jonka olemme erikseen ja yhdessä koonneet.

Idea konserttiin syntyi vuonna 2016 Yhdysvalloissa, missä kolmikko oli kouluttamassa musiikin opiskelijoita mestarikurssilla. Yhteistyö oli niin antoisaa, että Karttunen ja Lindberg kutsuivat Paul Jonesin Suomeen kanssaan konsertoimaan.

John Paul Jones on venyttänyt musiikin tyylirajoja myös muissa projekteissaan Led Zeppelinin vetäydyttyä tauolle. Niihin lukeutuvat muun muassa rockyhtye Them Crooked Vultures Dave Grohlin ja Josh Hommen kanssa sekä Aavesonaatti-oopperan säveltäminen.

Kansainvälisesti menestynyt sellisti Anssi Karttunen on tunnettu intohimostaan moderniin säveltaiteeseen. Säveltäjä ja pianisti Magnus Lindbergin on luonnehdittu olevan yksi sukupolvensa lahjakkaimmista eurooppalaisista säveltäjistä.

Kolme kojoottia

Improvisoitu konsertti keskiviikkona 5.4.2017 klo 19 Savoy-teatterissa.

  • Anssi Karttunen, sello
  • John Paul Jones, basso, mandoliini
  • Magnus Lindberg, piano

Kesto noin 1,5 h, sisältää väliajan. Tuotanto Savoy-teatteri.

Kommentoi Facebookissa