Leijonat kaatui jäähyihin – pronssiottelu Venäjää vastaan odottaa

Harri Säteri otti kiinni sen minkä voi, Ruotsi oli yksinkertaisesti vain parempi.

Harri Säteri otti kiinni sen minkä voi, Ruotsi oli yksinkertaisesti vain parempi. (Kuva AOP)

Myös Venäjä sortui liian moniin rangaistuksiin välierässä, finaalissa vastakkain ovat Ruotsi ja Kanada.

JÄÄKIEKKO Jääkiekon MM-kisoissa molemmat välierät ratkesivat samankaltaiseen asiaan. Alkuillan ottelussa Venäjä oli johdossa Kanadaa vastaan vielä kahden erän jälkeen 2–0, mutta kolmannessa erässä jäähyilevä itänaapurimme koki pettymyksen 2–4-lukemilla ja karvaalla tappiollaan.

Suomen leijonamiehistö oli jo ylittänyt odotukset onnettomasti menneen alkusarjan jälkeen, kun se kukisti puolivälierässä toisen lohkon voittajan USA:n. Ruotsia vastaan Suomi oli alun perinkin altavastaaja, ja pysyi lopulta kolmen kruunun vauhdissa vain avauserän.

Ruotsin vei ensimmäisessä erässä johtoon Alexander Edler, jonka maalin Joonas Kemppainen tasoitti Juhamatti Aaltosen kiekonhallinnan jälkeen. Vaikeudet alkoivat toisessa erässä, kun Valtteri Filppulan kampitusjäähyn kuittasi vain seitsemässä sekunnissa John Klingberg, Jesse Puljujärven ottamasta jäähystä maksun keräsi William Nylander.

Ruotsi oli ottelussa varman vakuuttava, ja Suomi sortui alokasmaisiin virheisiin. Yksi tyypillisistä oli Julius Hongan ottama jäähy estämisestä. Nuori, taitava mutta hasardeistaankin tuttu puolustaja meni täysin tarpeettomasti työntämään pudonnutta ruotsalaismailaa pelaajasta kauemmaksi.

Loppulukemat Harri Säterin selän taakse ajassa 53.52 laukoi Joakim Nordström, koko ottelun laukaukset olivat 19 NHL-miehen Ruotsille lukemin 41–23. Selittelylle ei jäänyt sijaa, ja pronssiottelussa sunnuntaina kohdataan Venäjä klo 17.15. Kanadan ja Ruotsin välisen finaalin alkamisaika on klo 20.45.

Kommentoi Facebookissa