Leijonien MM-joukkue sai kaksi NHL-vahvistusta – Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen liittyvät ryhmään

– Carolinan kausi jäi vajaaksi ja Leijonapaidan pukeminen on aina kunnia-asia, Sebastian Aho kommentoi ratkaisuaan.

– Carolinan kausi jäi vajaaksi ja Leijonapaidan pukeminen on aina kunnia-asia, Sebastian Aho kommentoi ratkaisuaan. (Kuva AOP)

Teuvo Teräväinen tulee Leijonien matkaan tiistaina, Sebastian Aho perjantaina.

JÄÄKIEKKO MM-kisoihin valmistautuvan Leijonajoukkueen ympärillä on viime aikoina kohistu suomalaisten NHL-tähtien kieltäytymisistä, kun muut maat tuntuvat saavan parhaat ammattilaisensa mukaan Tanskassa pelattaviin kisoihin. Nyt kuitenkin jääkiekkoliitolla oli kerrottavana positiivisia uutisia.

Carolina Hurricanesissa upean kauden pelanneet suomalaishyökkääjät Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen liittyvät ensi viikolla mukaan Leijonien MM-leiritykseen.

Kaksikko oli tällä kaudella joukkueensa tehokkain ja runkosarjaan päättyneen kauden jälkeen Ahon tehot olivat 65 (29 + 36) ja Teräväisen 64 (23+41) tehopistettä. Teräväinen liittyy Leijonien kokoonpanoon tiistaina, Aho perjantaina.

– Oli lopulta helppo päätös lähteä MM-kisoihin. Sai tuossa vielä vetää vähän happea Suomessa, niin nyt on energiat taas kunnossa. Leijonissa on mahdollisuus päättää kausi positiivisesti, innolla lähden mukaan, Teuvo Teräväinen kommentoi liittymistään Leijonien matkaan.

Leijonilla on MM-leirityksen viimeisellä viikolla edessään Ruotsin EHT-turnaus, jonka joukkue aloittaa kotimaan jäältä. Suomi kohtaa torstai-iltana Hartwall Arenassa Venäjän, loput turnauksen otteluista pelataan Ruotsissa.

– Kyllä sitä haluaa jatkaa kautta ja pelata niin pitkään kuin mahdollista. Carolinan kausi jäi vajaaksi ja Leijonapaidan pukeminen on aina kunnia-asia. Hienoa jatkaa pelejä, Sebastian Aho puolestaan iloitsee tulevaa maajoukkuerupeamaa.

Jääkiekon MM-kisat käynnistyvät 4.5. Tanskan Kööpenhaminassa ja Herningissä.

  • Lähde Suomen Jääkiekkoliitto

Kommentoi Facebookissa