Leijonien MM-leiri jatkuu – mukana 16 olympiavoittajaa

Komean NHL-uran pelannut Valtteri Filppula on Stanley Cup-mestari ja olympiamitalisti (Kuva: Jääkiekkoliitto)

Komean NHL-uran pelannut Valtteri Filppula on Stanley Cup-mestari ja olympiamitalisti. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Valtteri Filppulalla on MM-kisoissa mahdollisuus tehdä historiaa.

JÄÄKIEKKO SM-liigan finaalit ovat vielä pelaamatta ja NHL:n runkosarjakin on kesken, mutta Leijonien MM-kotikisajoukkueen runko on jo osittain kasassa. Tällä viikolla Leijonat pelaa kaksi harjoitusottelua Norjaa vastaan ja mukana on peräti 16 olympiakultamitalistia Pekingin kisoista.

Uusina pelaajina MM-leirille liittyvät tällä viikolla hyökkääjät Valtteri Filppula, Jere Innala, Saku Mäenalanen, Toni Rajala, Jere Sallinen sekä puolustajat Atte Ohtamaa ja Vili Saarijärvi. Heistä Mäenalanen, Ohtamaa, Rajala ja kapteeni Filppula olivat voittamassa Pekingissä olympiakultaa.

Filppulalla on MM-kisoissa mahdollisuus tehdä historiaa. Yksikään suomalainen ei ole vielä kolmen kullan kerhossa eli voittanut Stanley Cupia, olympiakultaa ja MM-kultaa. Filppula on ainoa suomalainen, joka on voittanut Stanley Cupin ja olympiakultaa, mutta MM-kisoissa hän ei ole voittanut mitalia.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen on todennut aiemmin, että MM-kisajoukkueen runko muodostuu pitkälti olympiakultajoukkueen ympärille. NHL:stä tavoitellaan täsmävahvistuksia.

Toistaiseksi vain yksi olympiavoittaja on kieltäytynyt MM-kisoista.

Iiro Pakarista pyysimme mukaan leiritykseen, mutta hän joutuu jättämään leirin ja kisat väliin henkilökohtaisista syistä, vahvisti Leijonien GM Jere Lehtinen tiedotteessa.

NHL:n runkosarja päättyy 29. huhtikuuta. Vapun tienoilla sitten ilmoitettaneen, ketkä NHL:n suomalaispelaajat tulevat MM-leirille.

Nyt lienee jo selvää, ettei Patrik Lainetta nähdä MM-kisoissa, vaikka Columbus Blue Jacketsin kausi päättyy runkosarjaan. Laineen sopimus päättyy tähän kauteen ja hän on myös kärsinyt loukkaantumisista. MM-kisoissa pelaaminen olisi riski, vaikka Suomen Jääkiekkoliitto vakuutusmaksut kustantaisikin.

Leijonille mielenkiintoisimmat joukkueet NHL:ssä ovat Dallas Stars ja Nashville Predators. On yhä mahdollista, että molemmat voisivat jäädä rannalle pudotuspeleistä, jolloin Leijonille olisi luvassa merkittäviä vahvistuksia, kuten Juuse Saros, Mikael Granlund, Roope Hintz tai Miro Heiskanen.

Jääkiekon MM-kisat pelataan Tampereella ja Helsingissä 13.-29. toukokuuta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Tamperelaisten unelmafinaali ei toteudu – TPS kaatoi Ilveksen

Leijonien kokoonpano Norja-otteluissa

Maalivahdit
30 Westerholm Niclas
35 Tuohimaa Frans
45 Olkinuora Jussi

Puolustajat
2 Pokka Ville
3 Friman Niklas
7 Kaski Oliwer
18 Saarijärvi Vili
38 Hietanen Juuso
41 Pelli Arttu
42 Vatanen Sami
55 Ohtamaa Atte
81 Maalahti Kalle

Hyökkääjät
15 Aaltonen Miro
20 Ojamäki Niko
21 Innala Jere
22 Petman Ville
23 Nenonen Markus
24 Björninen Hannes
25 Rajala Toni
37 Erholtz Eemil
39 Ojantakanen Valtteri
51 Filppula Valtteri
52 Palmu Petrus
65 Manninen Sakari
70 Hartikainen Teemu
76 Sallinen Jere
80 Mäenalanen Saku
82 Pesonen Harri

Kommentoi Facebookissa