Matkapuhelimen kauppaaminen netissä muuttui ryöstöksi – ostaja suihkutti sumutetta myyjän kasvoille

Ostaja oli kaivanut taskustaan jonkin sumutteen, mahdollisesti pippurisumutteen, ja sumuttanut sillä myyjää kasvoihin.

Ostaja oli kaivanut taskustaan jonkin sumutteen, mahdollisesti pippurisumutteen, ja sumuttanut sillä myyjää kasvoihin. (Kuvituskuva AOP)

Nettipalstan kautta puhelinta myyneet olivat sopineet ostajaehdokkaan kanssa tapaamisen Turussa.

RYÖSTÖT Turun poliisin tutkintaan on tullut tutkittavaksi kolme samankaltaista ryöstöä ja ryöstön yritystä. Tapaukset liittyvät yksityishenkilöiden välisiin puhelinkauppoihin.

Ensimmäinen tapaus tapahtui perjantaina 15.11.2019 noin klo 21.30 aikaan Turussa Amiraalistonkadun ja Mittarinkadun kulmassa. Mieshenkilö oli myynyt erään nettipalstan kautta puhelintaan ja sopinut kaupat tehtäväksi edellä mainitussa osoitteessa.

Paikalle saapui henkilöautolla kaksi henkilöä. Toinen jäi autoon ja toinen, noin 180 cm pitkä mies, saapui kaupantekoon. Tarkasteltuaan puhelinta oli ostaja ojentanut myyjälle vain osan sovitusta kauppahinnasta ja sen jälkeen sumuttanut jotain sumutetta myyjän kasvoille sekä anastanut kaupanteon kohteena olevan puhelimen. Mies poistui paikalta juosten, pakomatka jatkui henkilöautolla, jolla paikalle saavuttiinkin.

Toinen tapaus tapahtui maanantaina 18.11.2019 noin klo 16.45 aikaan Turussa Laivurinkadulla. Tässäkin tapauksessa mieshenkilö oli myynyt nettipalstan kautta puhelinta ja sopinut ostajaehdokkaan kanssa tapaamisen. Kaupantekoon oli saapunut ostajapuolena noin 25-vuotias mies. Tarkasteltuaan kaupanteon kohteena ollutta puhelinta, oli mies kaivanut taskustaan jonkin sumutteen, mahdollisesti pippurisumutteen ja sumuttanut sillä myyjää kasvoihin.

Tämän jälkeen mies poistui paikalta juosten puhelin mukanaan. Paikalla olleet poliisipartiot saivat omin tutkimuksin selvitettyä teon tekijän, vuonna 1996 syntyneen miehen henkilöllisyyden, ja hänet otettiin myöhemmin illalla kiinni epäiltynä ryöstöön.

Kolmas tapaus tapahtui maanantaina 18.11.2019 noin klo 21.45 aikaan Turussa Tiilentekijänkadulla eräässä rappukäytävässä. Myös tässä tapauksessa kauppaa tehtiin internetin eräällä palstalla myynnissä olleesta puhelimesta. Kaupankohdetta tutkittiin, mutta kun maksun aika koitti, kaivoi ostaja jonkin sumutteen, mahdollisesti pippurisumutteen taskustaan ja sumutti kohti miespuolista myyjää.

Myyjä pääsi pakenemaan paikalta puhelimensa kera ja ostaja poistui juosten ulos rappukäytävästä. Talon ulkopuolella ostaja oli noussut erään henkilöauton takapenkille. Autossa oli hänen lisäkseen kuljettaja ja etupenkillä matkustaja. Ostaja oli parikymppinen mies.

Lue myös: Laukkuvaras sumutti uhrinsa ja takaa-ajajien kasvoille kaasua – poliisi sai selville henkilöllisyyden

Kommentoi Facebookissa