Matkustamohenkilökunnan jäsen loukkaantui pudottuaan lentokentällä koneesta – ”Takaovi suljettiin ja avattiin uudelleen”

Takaovi suljettiin matkustajien poistuttua ja avattiin uudelleen, jolloin onnettomuus tapahtui.

Takaovi suljettiin matkustajien poistuttua ja avattiin uudelleen, jolloin onnettomuus tapahtui. (Kuva Finnair)

Tutkinta käynnistettiin Helsinki-Vantaan lentoasemalla tapahtuneesta onnettomuudesta.

ONNETTOMUUS Onnettomuustutkintakeskus on käynnistänyt turvallisuustutkintalain nojalla tutkinnan 13.1.2020 Helsinki-Vantaan lentoasemalla tapahtuneesta onnettomuudesta. Matkustamohenkilökunnan jäsen putosi Airbus A320-lentokoneen takaovesta ja loukkaantui.

Lentokone oli lennon jälkeen pysäköitynä ulkoriviin. Matkustajat olivat poistuneet turvallisesti portaita pitkin bussiin. Porrasauto oli peruuttanut jonkin verran irti koneesta, mutta oli kuitenkin vielä hyvin lähellä lentokonetta.

– Takaovi suljettiin matkustajien poistuttua ja avattiin uudelleen pian sulkemisen jälkeen. Oven avannut matkustamohenkilökunnan jäsen putosi koneen ja portaiden välistä aukosta maahan ja loukkaantui, kertoo ilmailuonnettomuuksien johtava tutkinnanjohtaja Janne Kotiranta.

Onnettomuuden tutkinta on käynnistetty ja tutkintaryhmä kerää edelleen tietoa ja selvittää tapahtumien kulun ja onnettomuuden syyt. Kyseessä oli Finnairin lento aamulla Oulusta Helsinkiin.

– Tarkastelemme myös tehtyjä pelastustoimia. Tutkinnan tavoitteena on löytää suositukset, joiden avulla vastaavat onnettomuudet voidaan välttää, toteaa Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja, professori Veli-Pekka Nurmi.

Tutkintaryhmän johtajaksi on nimetty eläkkeellä olevat lennonjohtaja Lars Levo ja jäseneksi liikennelentäjä Heikki Kasurinen, kolmas on erikoistutkija Juho Posio. Tutkinta valmistuu arviolta runsaan puolen vuoden kuluttua.

Lue myös: Poliisi epäilee Qatar Airwaysin perämiestä ja stuerttia ilmaliikennejuopumuksesta – kone oli lähdössä aamulla

Kommentoi Facebookissa