Meripelastusharjoitus merialueella – skenaariossa kaksi alusta törmäsi ja syttyi palamaan

Utin Helikopteripataljoonan NH90-helikopterit sekä Rajavartiolaitoksen meripelastushelikopteri vinssaavat maalihenkilöitä kohteista.

Utin Helikopteripataljoonan NH90-helikopterit sekä Rajavartiolaitoksen meripelastushelikopteri vinssaavat maalihenkilöitä kohteista. (Kuva Utin jääkärirykmentti)

Harjoituksessa matkustajia on evakuoitu pois maalialuksilta pelastuslautoille ja luodoille.

MERIPELASTUS Länsi-Suomen merivartiosto on järjestänyt yhdessä Utin jääkärirykmentin kanssa Janette18-meripelastus- ja vinssausharjoituksen Nauvon ja Korppoon välisellä merialueella tänään.

Maalialuksina Pärnäisistä etelään järjestettävässä harjoituksessa toimivat Rajavartiolaitoksen vartiolaivat Tursas ja Uisko. Maalihenkilöinä on SPR:n vapaaehtoisia, yhteensä yli 120 henkeä. Harjoitusta johtaa Meripelastuskeskus Turku.

Harjoitusskenaariossa kaksi alusta on törmännyt ja kumpikin on syttynyt palamaan. Matkustajia on evakuoitu pois maalialuksilta pelastuslautoille ja luodoille. Utin Helikopteripataljoonan NH90-helikopterit sekä Rajavartiolaitoksen meripelastushelikopteri vinssaavat maalihenkilöitä kohteista ja lennättävät heidät joko Nauvon Pärnäisiin tai Turkuun.

Harjoituksen toiminnallinen osuus jatkuu iltaan noin kello 19 saakka. Harjoitusalueella liikkuu runsaasti viranomaisten ja vapaaehtoisten meripelastajien kalustoa sekä useita helikoptereita.

Lue myös: Veneseurue yöllä merihädässä ja kaikki kastuivat karilleajossa – vain yhdellä oli pelastusliivit

Kommentoi Facebookissa