Microsoft-huijarit esiintyvät teknisenä tukena ‒ kahdelta uhrilta viety yli 30 000 euroa rikoksella

Huijarit esiintyvät teknisenä tukena ja saavat uhrin asentamaan etäyhteysohjelman tietokoneelle.

Huijarit esiintyvät teknisenä tukena ja saavat uhrin asentamaan etäyhteysohjelman tietokoneelle. (Kuva Fotolia)

Helsingin poliisi on saanut useita rikosilmoituksia huijaussoitoista.

TIETOTURVA Helsingin poliisi on vastaanottanut useita rikosilmoituksia Microsoft-huijauksista. Kahdessa uudessa tapauksessa rikoshyöty on yli 30 000 euroa asianomistajaa kohden.

Huijarit soittavat useista eri numeroista ja puhuvat yleensä englantia. He esiintyvät teknisenä tukena ja saavat asianomistajan asentamaan etäyhteysohjelman tietokoneelle. Sen jälkeen huijarit pyytävät asianomistajaa kirjautumaan sähköpostiin, tai pankkiin ja sitä kautta pääsevät näihin käsiksi.

Juttuvinkki: Poliisi varoittaa huijausyrityksistä – pankkiin viittaavasta palvelunumerosta soitettiin ja udeltiin korttitietoja

Huijarit saattavat myös pyytää ajokorttikuvaa ja tällä avataan bitcoin-välittäjälle tili, jonne varoja siirretään. Huijarit pyytävät usein myös luottokortin kaikki tiedot ja kortti käytetään tyhjäksi.

‒ Jos saat teknistä tukea esittävän huijaussoiton, niin lopeta puhelu. Omia pankkitietoja tai muita henkilötietoja ei teknisen tuen esittäjälle tule missään tapauksessa antaa. Eikä missään nimessä pidä asentaa ohjelmia tai hyväksyä etäyhteyttä tietokoneelle neuvoo rikostarkastaja Jukkapekka Risu Helsingin poliisilaitokselta.

Pelkästä huijaussoiton vastaanottamisesta tai siihen vastaamisesta ei tarvitse tehdä rikosilmoitusta, vaan ilmoittaa asiasta Nettivinkin kautta.

Lue myös: Huijaussoitot ovat yleistyneet rajusti – suomalaisten puhelinnumeroita käytetään rikollisessa tarkoituksessa

Kommentoi Facebookissa