Mielensäpahoittaja vie Lahden MM-kisoissa laajennettuun todellisuuteen

– Kyllä ovat minun laajennettuun todellisuuteeni aiemmin riittäneet puoli yhdeksän uutiset ja Lindin Arvi, Mielensäpahoittaja toteaa.

– Kyllä ovat minun laajennettuun todellisuuteeni aiemmin riittäneet puoli yhdeksän uutiset ja Lindin Arvi, Mielensäpahoittaja toteaa. (Kuva © Mika Tuominen)

Metsäkatsomo tarjoaa kisayleisölle myös perinteisen tyylin hiihtotunnelmaa.

KIRJAT Kirjankustantaja WSOY on toteuttanut yhteistyössä Linkit Concept Oy:n kanssa sovelluksen, jossa Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja-kirjojen sielunmaisema avautuu lukijalle jatkossa uudella tavalla.

Laajennettu eli lisätty todellisuus tarkoittaa tekniikkaa, jonka avulla digitaalista sisältöä, kuten videoita, kuvia, linkkejä ja pelejä, voidaan tuoda virtuaalisena kokemuksena esineiden päälle. Laajennettua todellisuutta tarkastellaan älypuhelimen, tabletin tai päällä pidettävän laitteen näytöltä.

Lataamalla Blippar-sovelluksen, käyttäjät voivat blipata eli skannata kuvista tai esineistä sisältöä. Interaktiivinen käyttökokemus avaa uusia tapoja syventää lukijan vuorovaikutusta kirjan tarinan kanssa.

– Laajennettu todellisuus on osa tarinoidenkin tulevaisuutta. On hienoa saada mukaan kampanjaan yksi Suomen tunnetuimmista kirjallisuuden brändeistä eli Mielensäpahoittaja. Näin hyvä sisältö ja uusimmat teknologiat paiskaavat kättä toistensa kanssa, toteaa WSOY:n toimitusjohtaja Timo Julkunen.

Mielensäpahoittajan laajennettu todellisuus löytyy uudesta sovelluksesta.
Mielensäpahoittajan laajennettu todellisuus löytyy uudesta sovelluksesta. (Kuva © Linkit Concept Oy)

Ilmaisen Blippar-aplikaation avulla voi muun muassa kuunnella katkelmia Mielensäpahoittaja-kirjoista Vesa Vierikon lukemana, piristää tiistaipäivää jokaviikkoisella uudella Tiistaiajatelmalla ja ottaa selfien Mielensäpahoittajan karvalakissa tai pottujen keskellä. Mielensäpahoittaja-kirjojen lisäksi sovelluksessa esitellään Mielensäpahoittaja-elokuva ja -näytelmät. Sovellus kokoaa yhteen myös kaiken Mielensäpahoittajan some-sisällön.

Tällä hetkellä tarjolla on myös ajankohtaisia selfie-aiheita Lahden MM-kisoista, sovellus lanseerataan tänään alkavissa kisoissa Mielensäpahoittajan metsäkatsomon yleisölle. Metsäkatsomo tarjoaa kisayleisölle perinteisen tyylin hiihtotunnelmaa: Anssi Kukkosen selostus, nuotiokahvia, mustikkakeittoa sekä itse Mielensäpahoittaja, joka kertoo kuinka kisoja seurataan oikein.

Yle Urheilu tekee kisalähetykseensä joka päivä klipin Mielensäpahoittajan katsomosta. Mielensäpahoittaja on mukana Lahden MM-kisoissa ja Ylen kisalähetyksissä 22.2.–5.3.2017.

Kommentoi Facebookissa