Mies otti koulupojan panttivangiksi – vanhemmat saivat kiristysviestin

Poliisi pyytää havaintoja harmaasta farmarimallisesta Mercedes Benzistä, jonka kyydissä on ollut aikuinen mies ja poika. (Kuva Poliisi)

Poliisi vahvistaa, että 54-vuotias mies on vangittu yhdeksänvuotiaan pojan katoamistapauksessa.

PANTTIVANKI Helsingin poliisi on aloittanut esitutkinnan tapauksessa, jossa 9-vuotias poika katosi Kulosaaresta perjantaina 22. huhtikuuta 2022. Epäilty on 54-vuotias mies. Poliisi tutkii tapausta toistaiseksi rikosnimikkeillä panttivangin ottaminen ja törkeä ryöstö.

Pojan huoltajat saivat perjantaiaamuna kiristysviestin, jossa ilmoitettiin, että heidän lapsensa oli kaapattu. Tämän jälkeen ilmeni, ettei poika ollut saapunut kouluun. Hän löytyi myöhemmin iltapäivällä fyysisesti hyvässä kunnossa, mutta osa hänen omaisuudestaan oli viety.

Poliisi epäilee, että 54-vuotias mies kaappasi pojan koulumatkalta tarkoituksenaan vaatia hänestä lunnaita. Helsingin Sanomien mukaan miehellä on pitkä rikoshistoria ja hänellä on muun muassa lainvoimainen tuomio taposta.

− Otimme heti perjantaina yhden henkilön kiinni epäiltynä tapauksesta. Epäilty vangittiin tiistaina 26. huhtikuuta, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss.

Helsingin poliisi twiittasi tapauksesta perjantaina iltapäivällä. Poliisi pystyi kertomaan tapauksesta tuolloin vain niukat tiedot. Syynä vähäiseen tiedottamiseen oli erityisesti pojan turvallisuuden takaaminen, mutta myös esitutkinnan turvaaminen. Tietojen julkaiseminen olisi voinut vaarantaa pojan etsinnät.

− Poliisi ja pojan perhe pyytävät medialta sekä yleisöltä hienotunteisuutta tapauksen käsittelyssä. Kyseessä on vakava rikosepäily, jossa uhri on pieni lapsi. Ei ole toivottavaa, että esimerkiksi perheen asuinpaikkaa yritettäisiin selvittää tai muuten häiriköitäisiin asianosaisia, sanoo Forss.

Tapaukseen liittyen poliisi pyytää kuitenkin yleisöltä havaintoja farmarimallisesta Mercedes Benzistä. Auto on väriltään harmaa. Kyydissä on ollut aikuinen mies ja poika. Havaintoja kaivataan auton liikkeistä Uudenmaan alueella perjantaina 22.4.2022.

Kaikki havainnot voi ilmoittaa vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi tai 046 922 4651. Numeroon voi lähettää myös Whatsapp-viestejä.

Lue myös: Mies otti aseella uhaten panttivangin – pakotti autonsa kuljettajaksi ja ampui jalkojen välistä lattiaan

Kommentoi Facebookissa