Mieskaksikko kidnappasi naisen – uhri vietiin soramontulle ja päähän laitettiin kangaskassi

Syyttäjä vaatii kummallekin miehelle ehdotonta vankeusrangaistusta. (Kuvituskuva Fotolia)

Kidnappaajat vaativat 5000 euroa tai uhrin kävisi huonosti.

VAPAUDENRIISTO Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeusrangaistusta kahdelle miehelle, jotka kidnappasivat naisen tamperelaisella ABC-asemalla. Uhrille tehtiin väkivaltaa. Muun muassa ajeltiin leikkurilla pitkät hiukset pois. Syytekirjelmässä on peräti kymmenen kohtaa, kuten törkeä vapaudenriisto, pahoinpitely, pitkä rimpsu huumausainerikoksia, rattijuopumuksia ja kortitta ajoja.

Syyskuussa 2020 mieskaksikko otti kiinni naisen Tampereen Lielahden ABC-kylmäasemalla. Nainen oli liikkeellä siskonsa ja veljensä kanssa. Uhri pakotettiin mustan Porschen takapenkille ja häntä kuljetettiin Tampereen, Ylöjärven ja Nokian alueella usean tunnin ajan.

Nainen vietiin soramontulle ja siellä hänen kätensä ja jalkansa teipattiin. Suuhun tungettiin hanska ja teippiä kierrettiin pään ympärille. Päähän laitettiin kangaskassi. Naista raahattiin hiekassa, häntä potkittiin päähän ja hänen pitkät hiuksensa leikattiin.

– Rikosta on pidettävä törkeänä, koska (asianomistajalle) on aiheutettu vakava hengen tai terveyden vaara ja vakava väkivallan uhka, sanoi jutun syyttäjä.

Sisko soitti uhrin puhelimeen, ja kidnappaajat vastasivat. He vaativat 5000 euroa. Jos rahoja ei makseta, uhrin käy huonosti, miehet uhkasivat.

Soramontulta naisen kyyditys jatkui, ja hänet päästettiin pois autosta Nokialla Pitkäniemen sairaalan kohdalla. Hän pystyi hälyttämään apua, ja tutkinnassa paikalta löytyi muun muassa teipit, joilla nainen oli sidottu.

Jutun käsittely Pirkanmaan käräjäoikeudessa jatkuu. Kummallakin tekijällä on rikosmenneisyyttä entuudestaan. Toisella on alla ehdollinen vankeusrangaistus. Toiselle syyttäjä vaatii tuomioon koventamisperustetta rikosmenneisyyden takia. Kummallekin syyttäjä vaatii ehdotonta vankeusrangaistusta.

Lue myös: Poliisi epäilee kadonneen naisen joutuneen henkirikoksen uhriksi – käräjäoikeus vangitsi miehen

Kommentoi Facebookissa