Molemmat suomalaisparit jatkopeleihin beach volleyn EM-kisoissa – hopeamitalistitkin kaatuivat

Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen yllättivät EM-kisoissa voittamalla alkulohkonsa.

Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen yllättivät EM-kisoissa voittamalla alkulohkonsa. (Kuva CEV)

Alkulohkonsa voittanut suomalaispari on jo varmistanut paikkansa jo 16 parhaan joukossa.

BEACH VOLLEY Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen jysäyttivät keskiviikkona melkoisen hiekkapommin voittamalla oman alkulohkonsa Hollannissa pelattavissa beach volleyn EM-kisoissa. Hienon päivän täydensi Taru Lahti-Liukkosen ja Anniina Parkkisen eteneminen lohkokakkosena torstaina alkaviin jatkopeleihin

Lohkon päätöskamppailussa Lehtonen ja Ahtiainen – rankingin sijalla 11 – nousivat vaisun avauserän jälkeen upeaan 2–1 (12–21, 21–19, 15–12) -voittoon vuosi sitten EM-hopealle pelanneesta kuudenneksi sijoitetusta tshekkiläisparista Kristyna Kolocova ja Michala Kvapilová.

– Ottelun alussa Tshekki syötti vahvasti, enkä oikein millään saanut palloja ylös. Toisesta erästä alkaen keskityin paremmin vastaanottoon, se helpotti peliä. Riikalla oli hyvä syöttö, jolla saatiin vastustajan peliä rikki ja sitä kautta puolustuksia ylös. Kolmannessa erässä oltiin rohkeampia, mikä toi sitten tulosta. Hyvä fiilis, Ahtiainen tunnelmoi Haagista.

Lohkovoittajana suomalaiskaksikko jatkaa pelejään torstaina suoraan kaavion toiselta kierrokselta ja on näin varmistanut paikkansa 16 parhaan joukossa.

Omissa alkulohkon päätöspeleissään Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen hävisivät sekä hollantilaisparille Sophie van Gestel / Marloes Wesselink 1–2 että saksalaisille Victoria Bieneckille ja Isabel Schneiderille 0–2, mutta tiistain 2–0 -avausvoitto takasi Lahti-Liukkoselle ja Parkkiselle lohkon kakkossijan ja samalla jatkopaikan kaavion ensimmäiselle kierrokselle.

Kommentoi Facebookissa