Moottorien käyntihäiriön syy löytyi sittenkin bensiinistä – normaalia korkeampi natriumpitoisuus

Bensiiniä tankataan Nesteellä Suomessa päivittäin noin 50 000 kertaa.

Bensiiniä tankataan Nesteellä Suomessa päivittäin noin 50 000 kertaa. (Kuva Fotolia)

Neste ja Mercedes-Benzin maahantuoja ovat varmistaneet syyn bensiinikäyttöisten ajoneuvojen häiriöihin.

POLTTOAINE Julkisuudessa kerrottiin syyskuussa, kuinka Mercedes-Benzin tietyissä bensiinikäyttöisissä ajoneuvomalleissa on syttynyt moottorin häiriövalo. Tuolloin Neste ilmoitti, että sen jakelemasta polttoaineesta ei ollut löytynyt mitään poikkeavaa.

Tutkimukset ovat nyt varmistaneet ongelman syyksi satunnaisesti polttoaineen ruiskutussuuttimiin kertyneen metallisuolan. Se on syntynyt kemiallisen reaktion seurauksena tietyissä olosuhteissa, joita esiintyy tietynlaisessa suutintyypissä. Samaa suutintyyppiä esiintyy vain harvoissa muissa automalleissa.

– Bensiiniä tankataan Nesteellä Suomessa päivittäin noin 50 000 kertaa, ja tämä valitettava tapaus koski rajoitettua määrää ajoneuvoja Suomessa, kertoo Nesteen öljytuotteiden myynnistä Suomessa ja Baltiassa vastaava johtaja Tommi Juusela.

Ongelman syntymiseen vaikuttava tekijä on ollut yksi Porvoossa heinäkuussa 2018 valmistettu bensiinin tuote-erä, jossa on ollut normaalia korkeampi natriumpitoisuus. Kyseisen bensiinierän kohonnut natriumpitoisuus on johtunut usean tekijän yhteisvaikutuksesta tuotteen valmistuksessa

– Yleiset tuotestandardit eivät sisällä natriumpitoisuutta. Siksi olemme kiristäneet jo ennestään laajaa laadunvalvontaamme ja ohjeistustamme välttääksemme vastaavan ongelman esiintymisen jatkossa. Asiakas voi huoletta tankata kaikkia Nesteen polttoaineita, Juusela jatkaa.

Vehon henkilöautoliiketoimintojen johtaja Kari Halonen kertoo yhtiössä oltavan helpottuneita, että joitakin Mercedes-Benz -asiakkaita haitannut ongelma on ratkennut.

– Ongelma esiintyi vain Suomessa, joten asiakkaitamme kiusanneet häiriöt eivät johtuneet Mercedes-Benz -autojen tekniikasta, sanoo Vehon johtaja Kari Halonen.

Neste ja Veho yhdessä valtuutetun huoltoverkoston kanssa tekevät Mercedes-Benzin tiettyihin ajoneuvomalleihin vuosimääräisaikahuollon tai muun korjaamokäynnin yhteydessä ylimääräisen lisäainekäsittelyn. Toimenpide koskee kaikkia bensiinimoottorilla varustettuja Mercedes-Benz henkilöautoja, jotka ovat vuosimallia 2012 tai sitä uudempia.

Lisäainekäsittely ei aiheuta asiakkaalle ylimääräisiä kustannuksia. Mikäli asiakkaan auton häiriövalo ei ole syttynyt, sillä voi ajaa huoletta. Asiakkaan tulisi olla yhteydessä merkkihuoltoon asian tutkimiseksi, jos tämän autossa on syttynyt moottorin häiriövalo.

Lue myös: Nesteen bensiinin epäillään aiheuttavan moottorivikoja – ”Näytteissä ei ole löydetty mitään poikkeavaa”

Kommentoi Facebookissa