Mopoauton matkustajana olleen tytön tappanut rattijuoppo sai 11 vuoden tuomion – ”Täysin piittaamaton ja välinpitämätön”

Satakunnan käräjäoikeus oli ratkaisussaan yksimielinen. (Kuvituskuva Fotolia)

Tuomittu ajoi 180 km/h ja oli tapahtumahetkellä lähes 2,5 promillen humalassa.

TUOMIO Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut 25-vuotiaan miehen 11 vuodeksi vankilaan kuolonkolarista, joka tapahtui Eurassa heinäkuussa. Oikeuden tuomion mukaan syytetyn Jesse Juhani Miikkael Niemisen menettely osoittaa hänen olleen täysin piittaamaton ja välinpitämätön muihin tienkäyttäjiin ja heidän turvallisuuteensa nähden.

Tuomittu ajoi nopeudella 180 km/h ja oli lähes 2,5 promillen humalassa tapahtumahetkellä. Lisäksi hän kuvasi matkapuhelimella ajoaan sekä tupakoi samaan aikaan.

Nieminen yritti ensin ohittamista vasemmalta, jolloin vastaan tuli auto, ja sitten oikealta, jolloin hän törmäsi ohitustilanteessa mopoautoon.

”Syytetyn on täytynyt käsittää, että hän mopoautoon törmätessään saattaa tässä autossa olijat kuolemanvaaraan ja siten pitää varsin todennäköisenä, että mopoautossa olevat henkilöt voivat kuolla.”

Mopoauto repeytyi rajun törmäyksen seurauksena kahtia, jolloin matkustajana ollut 13-vuotias tyttö sinkoutui tuulilasin läpi ja menehtyi, 16-vuotias kuljettaja loukkaantui vakavasti. Henkilöauton kuljettaja itse ei loukkaantunut.

Rikosnimikkeinä syytteessä olivat tappo, tapon yritys, törkeä rattijuopumus, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta ja lievä vahingonteko. Käräjäoikeus katsoi Niemisen syyllistyneen kaikkiin kyseisiin rikoksiin.

Käräjäoikeus oli ratkaisussaan yksimielinen. Tuomio ei ole toistaiseksi lainvoimainen.

Lue myös: Kortiton rattijuoppo törmäsi ohittamaansa mopoautoon – kaatuneen mopoauton matkustaja menehtyi

Kommentoi Facebookissa