Nainen hyppäsi neljännestä kerroksesta – kerrostaloasunto paloi kauttaaltaan

Asunnossa ollut nainen hyppäsi ikkunasta pelastuslaitoksen hyppytyynylle.

Asunnossa ollut nainen hyppäsi ikkunasta pelastuslaitoksen hyppytyynylle. (Kuva sisäministeriö)

Yksi henkilö joutui sairaalahoitoon Mechelininkadulla Helsingin Töölössä tapahtuneesta tulipalosta.

TULIPALO Neljännen kerroksen asunto paloi kauttaaltaan tiistaina noin kello 17 aikaan Mechelininkadulla Töölössä Helsingissä.

– Koska palopaikan tutkinta on kesken, poliisi ei tässä vaiheessa lähde arvioimaan palon syttymissyytä, kertoo rikosylikomisario Jari Koski Helsingin poliisilaitokselta.

Kerrostalon rapussa oli viisi muuta henkilöä, jotka altistuivat savulle. Yksi henkilöistä meni jatkotutkimukseen.

– Asunnossa oli tulipalon aikana yksi ihminen, joka hyppäsi ikkunasta pelastuslaitoksen hyppytyynylle. Nainen vietiin sairaalahoitoon, koska hänelle aiheutui palosta ja hyppäämisestä vakavat vammat.

Tapahtumapaikalla on jatkettu tutkintaa, jonka perusteella poliisi kuitenkin epäilee, että palo on mitä todennäköisimmin sytytetty tahallaan. Tutkintaa jatketaan rikosnimikkeellä tuhotyö.

– Tutkintaan liittyviä yksityiskohtia ei voida toistaiseksi antaa julkisuuteen, koska se voisi haitata esitutkintaa. Palossa loukkaantuneen naisen terveydentilaan liittyvät seikat ovat lain mukaan salassa pidettäviä, kertoo rikosylikomisario Jari Koski Helsingin poliisilaitokselta.

Ketään ei ole toistaiseksi otettu kiinni rikoksesta epäiltynä. Poliisilla alkaa kuitenkin olla selkeä kuva tapahtumista.

– Tämänhetkisten tietojen mukaan vaikuttaa siltä, että palo on saanut alkunsa asunnon sisällä, eikä alueella liikuskele kukaan satunnaisia paloja sytyttelemässä. Tutkinta on toki vielä kesken.

  • EDIT 15.15: Lisätty tiedot poliisin suorittamasta tutkinnasta.

Lue myös: Seitsenhenkisen perheen omakotitalo paloi täysin – asukkaat ehtivät ulos naapurin avulla

Kommentoi Facebookissa